0
AdmiralBet ABA Liga

Kenan Kamenjas i Zach LeDay Partizan v Buducnost, ABA Liga, play off, plej of, basketball match between Partizan and Buducnost in Belgrade, Serbia on April 30, 2024. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

OTROVNE STRELICE IZ PODGORICE: Budućnost udarila na sudije zbog Ledeja i Partizana! (FOTO)

Objavljeno: 05.05.24 u 08:59

Budućnost se oglasila uoči drugog meča u polufinalnoj seriji

Košarkaški klub Budućnost ponovo je stao u odbranu svog tima pred nadolazeći meč u Podgorici protiv Partizana, ističući sumnje u regularnost suđenja, a ovog puta fokus je bio na Zeku Ledeju.

Uoči važnog susreta, Budućnost je javno iznela svoje zapažanje o Ledeju, naglašavajući njegove poteze na terenu koji su, prema njihovom mišljenju, prošli neprimećeno od strane sudija.

U saopštenju koje je preneto u celosti, Budućnost je istakla:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KK Budućnost VOLI (@buducnostvoli)

Ledej se trudio skoro 26 minuta da napravi faul ali nažalost nije uspeo. A sada malo smeha.. Dok se veliki napori Ledeja da napravi faul u 25 minuta i 36 sekundi provedenih na parketu, nisu prepoznali od strane sudijske trojke, Zek je završio utakmicu bez dosudjenog faula. Izdvojili smo pet vrlo očiglednih situacija. Sudijska komisijo ABA lige, imate li komentar? – napisali su u saopštenju.

Ovo otvoreno pitanje izaziva dalju raspravu o fer-pleju i ulozi sudija u profesionalnoj košarci, a istovremeno baca svetlo na izazove s kojima se suočavaju klubovi u ovakvim situacijama. Očekuje se da će ova izjava izazvati reakciju i nadležnih tela u ABA ligi.

18
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter