0
Evroliga

Facundo Campazzo Zach Leday ABA liga, Finale treca utakmica, Crvena Zvezda - Partizan , Srbija, Beograd 18.6.2023 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NAHBAR OTVORENO: Pojasnio situaciju sa Kampacom i Zvezdom!

Objavljeno: 05.05.24 u 15:59

Boštjan Nahbar govorio je o raznim temama, ali se dotako i situacije Fakunda Kampaca i Crvene zvezde

Udruženje igrača Evrolige (ELPA) trenutno je u procesu pregovaranja o novom dogovoru sa Evroligom, što je izjavio Boštjan Nahbar za španski „Mundo Deportivo“.

Mislim da smo već ovih prvih godina mnogo napredovali, posebno u rešavanju problema neplaćanja. S druge strane, imamo drugi sistem lekarskog mišljenja, što je veoma važno i igrači ga koriste. Popravili smo standarde u svim klubovima, i u medicinskim delovima, a takođe smo postavili pravila o dužini predsezone, koliko i kada možete da trenirate. Sezona evroligaša je veoma teška jer igra na dosta utakmica. A sada razgovaramo sa Evroligom o tome kako da rastemo zajedno, iako kada počnete da pričate o novcu, sve košta više– rekao je Nahbar.

Istakao je da su finansijska stabilnost klubova i isplata plata igračima od ključne važnosti, što je imperativ za funkcionisanje lige. Kao primer, Nahbar je naveo situaciju sa Crvenom zvezdom i Fakundom Kampacom, gde je nedostatak redovne isplate plata uticao na igrača.

Mislim da smo minimizirali problem. U sadašnjem sistemu, ako ne plaćate svoje igrače, ne možete da potpisujete nove. To se desilo u slučaju Crvene zvezde i bilo je prilično značajno jer je uticalo na Kampaca, ali to tako funkcioniše– objasnio je Nahbar.

Jedan od nerešenih problema ostaje preveliki broj utakmica, koji u određenim slučajevima premašuje onaj u NBA ligi.

Već smo dostigli ukupan limit utakmica. Više ne može da se uradi, ali problem je što postoje nacionalne lige i u slučaju Španije, gde je liga na visokom nivou, to je ludo. Igrači vole da igraju utakmice, ono što ne vole su putovanja i treninzi. Zato tražimo balans kako bismo smanjili broj treninga i smanjili pripreme, sa maksimalnim ograničenjem od 35 dana. To je dobro, ali ima situacija tokom sezone u kojima ima previše putovanja i previše utakmica, posebno zato što saradnja lige i domaćih liga nije dobrarekao je nekadašnji slovenački košarkaš i dodao:

Ideja je mnogo, ali malo pomaka. Jedino što su uradili je da su postigli dogovor da u februaru evroligaši odu da igraju sa reprezentacijama i to je to. Ja sam već veoma razočaran jer sam mislio da će posle godinu dana razgovora i pregovora biti više uspeha, a nema ga mnogotvrdi Nahbar.

7
16

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter