0
Evroliga

FOTO: Twitter/Baskonia

JOŠ JEDNOM IGRAČU SMETAJU NAPORNI TRENINZI: Bivši NBA šampion kritikuje Duška Ivanovića!

Objavljeno: 05.05.24 u 14:14

Tijago Spliter se osvrnuo na svoju saradnju sa Duškom Ivanovićem

Duško Ivanović, poznat po svom agresivnom pristupu na treninzima i sposobnosti da svoje igrače dovede do krajnjih granica, ponovo je bio tema razgovora među košarkaškim krugovima, ovoga puta zahvaljujući komentarima bivšeg NBA igrača i sadašnjeg asistenta u reprezentaciji Brazila, Tijaga Splitera.

U svojoj novoj ulozi asistenta u reprezentaciji Brazila, Spliter će sarađivati sa Aleksandrom Acom Petrovićem. Na okupljanju navijača tima iz Vitorije, postavljeno mu je pitanje o Ivanovićevom poznatom motu „umor ne postoji“.

Ja verujem da umor postoji, ali to nije pitanje verovanja. Uvek možeš da daš malo više, to je sigurno. Ipak, generacije i igrači nisu isti. Moraš da razgovaraš s njima, da se drugačije ophodiš s njima. Pogotovo u ulozi asistenta, mnogo ste bliskiji, naročito u NBA – tu postoji posebna vezanost, sezona je vrlo duga, to je veza u kojoj se manje trenira, a više razgovara– izjavio je Spliter.

Spliter je nastavio objašnjavajući razlike između Ivanovićevog pristupa i njegovog dosadašnjeg iskustva.

U U23 selekciji, nisam terao igrače da po ceo dan treniraju, a i imali smo samo sedam dana pre važnih utakmica. Duškov pristup je pitanje mentaliteta. Kada imaš celu sezonu pred sobom, želiš da usadiš igračima i timu mentalitet da se naporno trenira i da se poznaju sopstvene granice. To je potpuno drugačije od mog dosadašnjeg trenerskog iskustva– zaključio je bivši NBA centar.

Spliter je za Baskoniju igrao od 2000. do 2010. godine, a nakon toga pet godina proveo u San Antonio Sparsima, gde je bio deo šampionskog tima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter