0
Evropske lige

FOTO: X/ @PSV

DUGO SU ČEKALI! PSV posle šest godina prvak Holandije!

Objavljeno: 05.05.24 u 15:26

PSV je osvojio titulu savladavši Spartu Roterdam na svom terenu

PSV Ajndhoven je ostvario spektakularan uspeh osvajanjem titule šampiona Holandije po 25. put u svojoj istoriji, nakon ubedljive pobede nad Spartom iz Roterdama rezultatom 4:2 u 32. rundi Eredivizije.

Svojom neosporivom dominacijom tokom cele sezone, PSV je opravdao status favorita i zasluženo podigao pehar šampiona. Iako su na trenutak zabrinuli svoje navijače nakon što je Metinjo postigao gol za Spartu u osmom minutu, PSV je brzo preokrenuo rezultat zahvaljujući auto-golu Saida Bakarija i pogotku Joana Bakajoka.

Čak ni gol Olivijea Boskaljija u sopstvenu mrežu za izjednačenje na 2:2 nije poremetio PSV, koji je mirno nastavio sa svojom igrom. Francuz Boskalji se čak iskupio u 67. minutu postigavši gol, a konačnu potvrdu šampionskih ambicija PSV-a doneo je gol Džordana Tezea.

Ova sezona bila je impresivna za PSV, koji je u 32 meča postigao neverovatnih 107 golova i primio samo 19, osvojivši 87 od mogućih 96 bodova.

S obzirom na osvojenu titulu, PSV će se naredne sezone takmičiti u Ligi šampiona, što je dodatni podstrek za klub i njegove navijače. Ova titula takođe je učvrstila poziciju PSV-a na drugom mestu večne liste Holandije, iza Ajaksa sa 36, i ispred prvog pratioca iz aktuelne kampanje sa 16 trofeja. Navijači su proslavili ovaj istorijski trenutak zajedno sa igračima, dok se PSV sprema da osvoji nove visine u narednim sezonama.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter