0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@atptour

SJAJNE VESTI ZA NOVAKA: Siner odustao od Mastersa u Rimu, evo šta ovo znači za Đokovića!

Objavljeno: 04.05.24 u 16:55

Novak bi mogao duže nego što je očekivano da ostane na prvom mestu

Janik Siner je iznenadio teniske fanove vestima o svojoj povredi kuka, zbog koje neće učestvovati na Mastersu u Rimu. Ovaj mladi talenat povukao se sa turnira u svojoj rodnoj zemlji, što je razočaralo mnoge koji su se nadali da će videti potencijalni duel između dva najbolja igrača sveta.

Povreda kuka prisilila je Sinera da se povuče i iz četvrtfinala turnira u Madridu, a odsustvovaće i sa turnira u Rimu, iako su organizatori pokušali da pomere njegov meč na kasniji termin kako bi mu omogućili učešće.

Ovaj odlazak sa turnira znači da će Siner izgubiti 90 bodova koje je branio iz prethodne sezone, kada ga je u osmini finala porazio Argentinac Fransisko Serundolo.

Ovo otvara priliku za Novaka Đokovića da dodatno uveća svoju prednost. U slučaju da odbrani četvrtfinale, Đoković će osvojiti dodatnih 20 bodova, povećavajući razliku u odnosu na Italijana na 180 bodova. Ako bi nastavio sa dobrim rezultatima i osvojio turnir, Đoković bi mogao da poveća prednost na čak 2080 bodova.

Iako je moguće da se desi iznenađenje i da Đoković završi takmičenje ranije, Siner bi se samo približio za 65 bodova srpskom asu, ostavljajući ga i dalje sa zaostatkom od 1065 bodova na drugom mestu.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter