0
Košarka

FOTO: Dallas Mavericks/X

NEZAUSTAVLJIVI DONČIĆ I IRVING: Dalas spreman za Oklahomu!

Objavljeno: 04.05.24 u 08:00

Falio je Klipersima Kavaj Lenard

Dalas Maveriksi su zacementirali svoje mesto u polufinalu Zapadne konferencije nakon pobede nad Los Anđeles Klipersima rezultatom 114:101 u šestom meču serije. Odsustvo Kavaja Lenarda oslabilo je redove Klipersa, a srpski zet Pol Džordž nije uspeo da izvuče tim sam, iako je Ivica Zubac pružio podršku.

Ključni za trijumf bili su Luka Dončić i Kajri Irving, koji su zajedno postigli 58 poena i imali 17 asistencija i istakli se kao vođe tima. Maveriksi su dominirali trećom četvrtinom, stvarajući nedostižnu prednost za Kliperse.

Kajri Irving je bio impresivan sa 30 poena, šest skokova i četiri asistencije, dok je Luka Dončić doprineo sa 28 poena, 13 asistencija i sedam skokova. Norman Pauel je predvodio Kliperse sa 20 poena, dok su Džordž, Zubac i Harden takođe pružili solidne performanse.

Sada se Dalas Maveriksi okreću duelu protiv Oklahoma Siti Tandera u polufinalu Zapada, a prva utakmica je na programu 8. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter