0
Košarka

FOTO:Printscreen/Facebook/KK Prijedor

KOŠARKAŠKI HAOS U KOMŠILUKU: Slave opstanak, a Savez kaže da su su ispali!

Objavljeno: 04.05.24 u 10:57

Prijedor ispada iz Premijer lige BiH zbog odluke Saveza 

Kako se završava još jedan sportski ciklus, dešavanja u svetu sporta donose ne samo radost već i gorčinu. Takva situacija nedavno se odigrala u komšiluku, tačnije u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, gde je Košarkaški savez doneo odluku koja je izazvala pravu buru nezadovoljstva.

Naime, košarkaši iz Prijedora slavili su protiv ekipe Proma u poslednjem kolu prvenstva, očekujući da su time osigurali svoj opstanak u ligi. Ova pobeda je dočekana s velikim oduševljenjem, kako od strane igrača i navijača, tako i od strane uprave kluba, koja je putem društvenih mreža izrazila zahvalnost svima koji su doprineli ostvarenju tog cilja.

Međutim, radost je kratko trajala jer je Košarkaški savez BiH doneo kontroverznu odluku. Naime, Savez je odlučio da klub iz Prijedora ipak ispadne iz lige, uzimajući u obzir rezultate njihovih međusobnih duela s ekipom Posušja u prethodnoj fazi takmičenja.

Ova odluka je izazvala ogorčenje među Prijedorčanima, koji smatraju da su nepravedno oštećeni. Najavljujući moguće žalbe, ističu da je njihov opstanak u ligi bio zaslužen i da su rezultati na terenu trebali biti jedini kriterijum.

Ovaj preokret u poslednjim trenucima sezone ostavlja gorak ukus, kako u ustima igrača i navijača, tako i u celokupnoj košarkaškoj javnosti, koja se pita o pravednosti odluka sportskih institucija. Hoće li ova situacija ostaviti posledice po budućnost takmičenja, ostaje da se vidi u narednim danima.

Standings provided by Sofascore
0
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter