0
Evropske lige
Luka Modrić

FOTO: Twitter/@realmadrid

DUPLO SLAVLJE REALA: Luka Modrić za istoriju!

Objavljeno: 04.05.24 u 23:50

Luka Modrić postao je najtrofejniji igrač najtrofejnjieg kluba na svetu Real Madrida

„Kraljevski klub“ Real Madrid proslavio je još jedan istorijski trenutak u svojoj bogatoj fudbalskoj tradiciji, osvojivši 36. titulu prvaka Španije u subotnjem duelu protiv Kadiza. Ova pobeda, uz poraz najvećeg rivala Barselone od Đirone rezultatom 4:2, osigurala je Realu nedostižnu prednost od 14 bodova u odnosu na Barselonu, čime je rešena šampionska trka četiri kola pre kraja sezone.

Real Madrid je tako započeo večerašnje slavlje šampanjcem u Madridu, dok je jedan od ključnih igrača ovog trijumfa bio hrvatski veteran Luka Modrić. Ovo je četvrta titula prvaka Španije za Modrića sa Realom, dodajući još jedno veliko dostignuće u svojoj bogatoj karijeri.

Svojim učešćem u ovoj pobedi, Modrić se upisao u istorijske knjige „Kraljevskog kluba“ kao najtrofejniji igrač najtrofejnijeg kluba na svetu. Sa 25 osvojenih trofeja, Modrić deli ovo prestižno priznanje sa svojim saigračima Marselom, Karimom Benzemom i Naćom. 

Osim toga, Modrić je danas postavio još jedan rekord, postajući najstariji igrač Real Madrida koji je nastupio u La Ligi, prestigavši legendarnog Ferenca Puškaša. Sa 38 godina i 238 dana, Modrić je oborio Puškašev rekord, čime je još jednom potvrdio svoj izuzetan doprinos klubu i svoju neospornu klasu na terenu.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter