1
Fudbal
FK Rad

FOTO: Printscreen/Instagram

BEOGRADSKI VELIKAN DOTAKAO DNO: Do pre tri godine su igrali Superligu, takmičili se u Evropi, a sada se sele u 4. rang srpskog fudbala!

Objavljeno: 04.05.24 u 18:12

Doživeli su potpuni potop u poslednjih par sezona

FK Rad, nekada poznat kao stabilan superligaš i klub sa snažnom omladinskom školom, suočava se sa izuzetno teškom situacijom i kontinuirano tone sve dublje u probleme.

Ovaj popularni klub, poznat i kao Građevinari, ne tako davno je bio deo srpskog fudbalskog vrha, čak se takmičio i u evropskim kvalifikacijama. Međutim, sada je doživeo dramatičan pad i ispadanje u četvrti rang srpskog fudbala.

Poslednji put Rad je bio član Superlige u sezoni 2020/21, kada je ispao u Prvu ligu Srbije. Samo dve godine kasnije, klub je doživeo još jedan pad i ispadanje, ovog puta u Srpsku ligu Beograd. Ova sezona bila je nastavak njihovog slobodnog pada.

Tokom ove takmičarske godine, FK Rad je osvojio samo deset bodova u Srpskoj ligi Beograd, ostavši zakovan za dno tabele. Dodatno, klub je kažnjen oduzimanjem šest bodova u februaru zbog neizmirenih finansijskih obaveza prema bivšem treneru Branku Mirjančiću.

Ovo loše stanje u klubu odrazilo se i na teren, a naredne sezone Rad će se takmičiti u beogradskoj zonskoj ligi, što je veliki pad u odnosu na svoju prošlost. FK Rad, koji je nekada bio među četiri najbolja tima u Srbiji, sada se suočava sa izazovima koji prete da ugroze njegov opstanak i dalji razvoj.

Standings provided by Sofascore
22
17

1 Komentara

  1. Mora ekipa da digne stambeno naselje gotovo je sa fudbalskiž klubom zgrade će se praviti fk gradjevinci u pravom smislu te reči

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter