0
Fudbal

FOTO:Printscreen/X/FC Barcelona

TRANSFER BOMBA: Barselona i Bajern na pragu velike razmene!

Objavljeno: 03.05.24 u 17:25

Ovo bi odgovaralo i jednima i drugima

Barselona je nedavno doživela  eliminaciju iz Lige Šampiona od strane PSŽ-a, što je šokiralo mnoge navijače ovog španskog giganta. Sa druge strane, Bajern se probio u polufinale, a u prvoj utakmici protiv Reala postigao je remi od 2:2, što daje gostima iz Madrida blagu prednost pred revanš meč.

Već neko vreme se spekuliše o interesovanju Bajerna za neke igrače Barselone, dok isto tako u Barseloni ne kriju da su zainteresovani za usluge nekih igrača koji nose dres bavarskog kluba.

Španski novinari tvrde da bi Barselona bila voljna da pristane na razmenu igrača i da je Ćavi zainteresovan za tu ideju. Konkretno, Barselona želi Kimiha, dok je Bajern spreman da ga pusti, ali bi u zamenu želeli Arauha. Urugvajac je prva meta Bajerna za predstojeći prelazni rok, a pokušaji su već bili napravljeni u januaru, ali su tada odbačeni.

Ipak, Arauho nije igrao na očekivanom nivou od tada, praveći mnogo grešaka, te Ćavi ne bi imao ništa protiv ovakvog poslovanja jer želi Kimiha u svojoj ekipi od leta.

Iako je najavio svoj odlazak na kraju sezone, Ćavi Ernandez je promenio odluku i ostaće trener Barselone i naredne sezone, već je počeo sa sastavljanjem tima za sledeću godinu.

Ova razmena bi odgovarala i Ćaviju i Barseloni, ali i upravi Bajerna, jer bi sve strane dobile ono što žele, bez dodatnih troškova.

Ronald Arauho je ove sezone odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima, postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju. Karijeru je započeo u Rentistasu, pre nego što je prešao u Boston River, odakle je 2018. godine došao u B tim Barselone, a dve godine kasnije u prvi tim.

Što se tiče Kimiha, odigrao je 39 utakmica u svim takmičenjima ove sezone, postigao je dva gola i upisao deset asistencija. Počeo je svoju seniorsku karijeru u Lajpcigu, odakle je 2015. godine prešao u Stuttgart, a potom u Bajern.

4
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter