1
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

FOTO: Starsport

OLAJINKA PROVOCIRA PARTIZAN: Fudbaler Crvene zvezde ovim rečima ozbiljno potcenio crno-bele!

Objavljeno: 03.05.24 u 09:07

Olajinka je govorio o mnogim temama

Fudbaler Crvene zvezde, Piter Olanjinka, u intervjuu za Informer podelio je svoje utiske o protekloj sezoni, svojim omiljenim momentima i izazovima u karijeri.

Kako ste doživeli utakmicu protiv Partizana u polufinalu Kupa, u kojoj ste asistirali i dali gol?

Nešto posebno. To je bila posebna utakmica u kojoj želiš da se dokažeš i predstaviš u najboljem svetlu. Srećan sam što smo u finalu, naredni cilj je da osvojimo trofej i obradujemo navijače.

Protiv koga vam je bilo najteže da igrate u Superligi?

– Protiv Vojvodine. Imaju odličnu ekipu, igraju odličan fudbal. To su uvek zanimljive utakmice u kojima je teško pobediti.

Kad bi neki igrač tražio od vas savet da li da dođe u Zvezdu, šta biste mu rekli?

– Mnogo je toga što bih preporučio u vezi sa Zvezdom. Odlična je atmosfera, fantastičan je trener i uopšte stručni štab i ekipa je super. Kada bi me neko pitao za preporuku, uvek bih rekao da dođe u Zvezdu. Neponovljiv je osećaj. Kad podvučem crtu nakon skoro godinu dana, zadovoljan sam. Zanimljivo mi je i po lepom ću pamtiti ovaj deo života.

Koju utakmicu biste voleli da zaboravite, a koje se rado sećate?

– Voleo bih da zaboravim poslednju utakmicu iz decembra, kada smo igrali derbi protiv Partizana na njihovom stadionu i izgubili. Utakmica za pamćenje mi je takođe protiv Partizana, kada smo se plasirali u finale Kupa.

Koji vam je omiljeni gol za Zvezdu?

– Igraču je, naravano, svaki gol drag, ali ako bi trebalo da izdvojim jedan, onda bi to bio protiv Napretka. Igrali smo u Kruševcu i dao sam gol na početku utakmice. Ispostavilo se da je to bio jedini pogodak na meču, doneo nam je pobedu.

Sa kim od saigrača najviše volite privatno da se družite?

– Sa Krasoom. On je prvi sa kojim sam bio cimer kad sam došao u Zvezdu. Video sam koliko je dobar i zabavan momak. Družimo se u slobodno vreme.

Cilj na narednu sezonu?

– Kao i uvek cilj je da uđemo u Ligu šampiona i osvojimo guplu krunu.

Sa kim biste voleli da odmerite snage u Ligi šampiona?

– Nemam posebnu želju kad je reč o protivnicima. Važno je da se plasiramo i da bude dobra grupa, da može da se igra i napravi što bolji rezultat.

Postoji li klub za koji navijate osim Crvene zvezde?

– To je Real Madrid. Navijam da osvoje Ligu šampiona.

Šta vam se dopada u Beogradu, a šta biste promenili?

– Ono što mi se najviše sviđa u Beogradu jeste da imam veoma blizu sve što mi je potrebno. Ne moram da idem daleko da bih završio neke privatne obaveze. Takođe, ljudi su veoma ljubazni. Promenio bih saobraćajnu gužvu, to mi se ne dopada.

44
5

1 Komentara

  1. Zamislite koliko čovek treba biti jadan i bedan u glavi pa se radovati nameštenoj tituli, posle ga u Evropi vrate tamo gde mu je i mesto. Bliži se kraj i njihovom cirkusu.

    2
    6
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter