0
Evropske lige

Fil Foden (FOTO:Manchester City/X)

NOVINARI SU ODLUČILI: Fil Foden je najbolji u Premijer ligi!

Objavljeno: 03.05.24 u 16:25

Ove sezone konkurencija je bila prilično jaka

Fil Foden, mladi fudbaler Mančester sitija, zasenio je sve svojim izvanrednim nastupima u sezoni 2023/24, Premijer lige, te je zasluženo proglašen za najboljeg igrača prema izboru sportskih novinara.

Sa osvojenih 42 odsto glasova, Foden je dominirao nad konkurencijom, ostavljajući iza sebe Deklana Rajsa iz Arsenala i svog saigrača Rodrija, koji je zauzeo treće mesto na podijumu.

U konkurenciji su bili još i Martin Edegor iz Arsenala, Oli Votkins iz Aston Vile i Kol Palmer iz Čelsija, ali je Foden svojom impresivnom igrom i dobrim učinkom nadmašio sve.

Sa 16 postignutih golova i devet asistencija tokom ove sezone, Foden je pokazao izuzetnu veštinu i doprinosi svom timu na putu ka novoj tituli šampiona Engleske. Ovo nije prva nagrada za „građane“ u poslednjih nekoliko godina, ali Foden je svojim talentom i radom dodatno ojačao renome kluba. Prethodni laureati, poput Rahima Sterlinga, Rubena Dijaša i Erlinga Haland-a, ostavili su svoj trag, ali je Fodenova pobeda sada u centru pažnje.

Ovaj mladi fudbaler obećava svetlu budućnost ne samo za Mančester siti, već i za engleski fudbal u celini. Sa takvim talenatom i predanošću, Foden će sigurno nastaviti da inspiriše i oduševljava navijače širom sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter