0
Boks

FOTO:Printscreen/Instagram/@buducnostsrbijeav

VUČIĆ UGOSTIO TIM SRBIJE: Ponosni smo, hvala što decu vraćate u bokserske sale!(VIDEO)

Objavljeno: 02.05.24 u 12:07

Istorijskih 20 medalja za boksersku reprezentaciju Srbije

Hvala vam za veliku radost koju ste doneli našoj zemlji i našem narodu osvajanjem drugog mesta, u ekipnom smislu, na šampionatu Evrope, odmah iza Rusije, a ispred Turske, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na prijemu za boksersku reprezentaciju Srbije, koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila istorijskih 20 medalja.
Srpski ženski tim osvojio je 11 medalja, od čega tri zlatne (Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova), dok je muški tim stigao do devet odličja, a najsjajnije je osvojio Jovan Nikolić.

– Hvala što ste vašim radom i uspesima vratili veliki broj klinaca u bokserske sale. Ono što mogu da obećam, iako je tu bilo protokolarnih problema, je da ćete već sledeće nedelje dobiti nagrade, a to nije mali novac – (20.000 evra, za zlato, 15.000 za srebro i 10.000 za bronzu, prim. aut), istakao je Vučić.

Hvala potpredsedniku Saveza Adnanu (Bajramoviću) na angažmanu u Pazaru, hvala i svima drugima na angažmanu Loznici, dobro je da se diže Smederevo, mada može to bolje, zatim Prokuplje i drugi gradovi, dodao je predsednik.

– Uveren sam da ćete nas još mnogo puta obradovati. Znam da otkad je Sara došla iz Bratunca kod nas najveći deo Republike Srpske dodatno navija za nas, zahvalan sam i našim srpskim Ruskinjama Šadrini i Kaluhovoj, Nikoliću i svima drugima. Žene su kao i uvek uspešnije, makar za medalju ili dve- konstatovao je Vučić.

Za sada imamo tri predstavnika na OI, ima i taj turnir na Tajlandu, biće teško, ali ako uspete biće to ogroman uspeh, naglasio je predsednik.

– Ko ode u Pariz imaće odličnu podršku, a vi ostali se spremajte za Los Anđeles. Mi ćemo uskoro da rešimo probleme, manje finansijske, više legalne prirode da se završi Nacionalni bokserski centar, nadomak EXPO-a, u bloku 71, na Novom Beogradu. Lepo da se odmorite, a onda na još teži rad, pozivam još jednom decu da uđu u sale, to je nešto što će nam donositi mnogo medalja. Ponosni smo na vas i hvala još jednom–  poručio je Vučić.

Najbolja bokserka šampionata Evrope Sara Ćirković zahvalila se predsedniku za sva ulaganja u sport u Srbiji, posebno u boks, kao i predsedniku Saveza Nenadu Borovčaninu, koji je napravio dobar sistem rada i vrhunske uslove.

Čovek bez koga ne bih moga da napravim ovaj rezultat je moj trener Mirko Ždralo, a porodica mi je najveća podrška. Čestitam svima iz reprezenzacije i verujem u još bolje rezultate. Svaki dan ću maksimalno da radim za cilj koji je ispred mene, a to je medalja u Parizu-  istakla je Ćirković.

Šampion Evrope Jovan Nikolić zahvalio se predsedniku što je omogućio uslove za pripreme.

– Hvala što ste ulagali u nas, vreme, posvećenost, sve što je bilo potrebno. Hvala i Savezu na čelu sa Borovčaninom što je bio uz nas, a ja ću se kao i do sada svim srcem boriti za Srbiju, kao što to radi i predsednik godinama unazad. Slava Bogu, živela Srbija- rekao je Nikolić.
Ćirković i Nikolić uručili su predsedniku prigodan poklon – uramljene medalje sa Evropskog prvenstva.

Delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BSS) predvodio je predsednik Nenad Borovčanin, a na prijemu su bili i selektor muškog tima Milan Piperski i selektor ženskog tima Mirko Ždralo. Prijemu prisustvovao i ministar sporta Zoran Gajić.

Srbija, za sada, ima troje kvalifikovanih boksera za Olimpijske igre u Parizu – Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Vahid Abasov.
Priliku da im se pridruže imaće još nekolicina bokserki i boksera na kvalifikacionom turniru na Tajlandu od 21. maja do 3. juna.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter