0
Košarka

FOTO: Twitter/@KSSrbije

SVETISLAV PEŠIĆ OŠTRO: Već ste postali dosadni sa Jokićem!

Objavljeno: 02.05.24 u 08:44

Sve nas zanima da li će igrati…

Najveće pitanje koje muči srpske košarkaške navijače jeste hoće li Nikola Jokić braniti boje Srbije na nadolazećim Olimpijskim igrama. Dok je snimak FIBA dao nešto nade, zvanična potvrda još uvek izostaje. Razlog za ovu neizvesnost leži u neizvesnosti oko Denver Nagetsa, koji se trenutno bori za titulu u NBA ligi, s Jokićem kao svojom ključnom zvezdom.

Selektor Svetislav Pešić, nije mogao da pruži jasne odgovore na ovo pitanje.

Javno mnjenje i vaši mediji najviše su zainteresovani za Jokićevu prisutnost. Već ste postali dosadni s tim. Naravno da je važno ko će igrati. Možete praviti planove, ali morate imati argumente, a najvažniji su igrači koji su spremni da ulože svoju mentalnu i fizičku snagu i ostanu zdravi – izjavio je Pešić za „Večernje novosti“.

Na pitanje o postojanju „plana B“ u slučaju Jokićevog izostanka, Pešić je odgovorio:

– Nema „plana B“. S Jokićem je plan drugačiji, kako u napadu tako i u odbrani. Međutim, treneri su spremni na sve, ništa ih ne sme iznenaditi.“

Ipak, dobra vest za srpski tim je da će Vasilije Micić biti deo ekipe. Micić je u dobroj formi nakon impresivnih nastupa u dresu Šarlota.

– Doneo je logičnu odluku. To su izazovi koji privlače vrhunske košarkaše, sve je postigao ogromnim radom i požrtvovanjem –  istakao je Pešić.

I dok Amerikanci već objavljuju spisak svojih igrača za Olimpijadu, Pešić još uvek nije doneo konačnu odluku.

– Kod nas se ništa ne zna i ne možemo da napravimo konačan izbor, jer ne zavisi samo od nas – dodao je Pešić.

Na kraju, Pešić je otkrio da u ovom trenutku ne postoje razgovori o produžetku ugovora nakon Igara.

Preda mnom je samo Pariz. Ne znam šta ću raditi posle Olimpijskih igara – zaključio je Pešić.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter