1
Fudbal

FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SRBIJA DOMAĆIN VELIKIH FUDBALSKIH DOGAĐAJA DO 2028: Nacionalni stadion u Surčinu u centru pažnje!

Objavljeno: 02.05.24 u 10:56

Surčin se priprema za internacionalne fudbalske događaje

Nakon što je prisustvovao ceremoniji polaganja kamena temeljca za nacionalni stadion u Surčinu, Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, gostovao je u jutarnjem programu TV Prva gde je izneo značajne detalje o ovom monumentalnom projektu.

– Ova stvar je mnogo više od fudbala. Sam fudbal je postao mnogo više od same igre na zeljenom poljančetu. Ozbiljan biznis, stvar prestiža. Zahvalio bih se predsedniku Republike Aleksandru Vučiću. Ovo bez države ne može, ovo je grandiozan projekt. Onaj koji je prošao tuda zna kakvo je tu bilo šipražje, da je tu bilo samo srna, poneki zec. Sve što je najbolje na svetu, biće inkorporirano u Surčinu. To je objekat koji će biti 54 metara visine, koji će imati 52.241 sedeće mesto-Znate šta je to? Svemirski brod. Radovi treba da se završe do kraja 2026. godine. Već su postignuti načelni dogovori između UEFA i državnog vrha da se igra finale Lige Evrope 2028. godine – izjavio je Nedimović.

Nedimović je takođe najavio mogućnost da Srbija bude domaćin i drugih velikih događaja.

Imamo još jednu stvar koja će brzo biti obelodanjena. To je zajednička organizacija sa još jednom iz susedstva. Evropsko prvenstvo za mlade do 21 godine 2027. godine. Imamo ozbiljne takmace. Tu je Turska, Belgija… Svi će se pitati kako ćemo izaći na kraj sa njima. Vruć krompir. Onaj koji sanja velike snove može da izađe na kraj sa tim –  dodao je Nedimović.

Govoreći o organizaciji finala Lige Evrope 2028. godine, Nedimović je istakao da su obavljeni ozbiljni razgovori i da očekuje da se taj događaj održi na nacionalnom stadionu u Surčinu.

Pričao je naš predsednik sa Aleksandrom Čeferinom na tu temu. Obavljeni su ozbiljni razgovori na tu temu. Ja očekujem da se 2028. godine igra na ovom stadionu. Sad je sve na nama da to uradimo. Dve i po godine se čini kao dugačak period, ima tu dosta posla-  nastavio je Nedimović.

Nedimović je takođe izrazio optimizam u vezi sa predstojećim Evropskim prvenstvom u Nemačkoj, ističući da je Fudbalski savez Srbije sve pripremio s aspekta organizacije, ali da će morati da se posveti radu na terenu tokom tog perioda.

Mi smo sve spremili sa aspekta FSS. Obezbeđen je centar gde će biti pripreme, obezbeđene su utakmice. Logistički smo završili sve, ostalo je na selektoru i igračima. Cilj je u narednu fazu takmičenja. Ja nažalost neću moći da idem u Nemačku, moraću da se bavim ovim terenima, ali ću uz ekrane pratiti–  zaključio je Nedimović.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter