1
NBA
Luka Dončić

FOTO: Printscreen/X

LUKA DONČIĆ: Majstorstvo u Los Anđelesu otvara vrata polufinala Zapada za Mavse!(VIDEO)

Objavljeno: 02.05.24 u 08:00

Slovenac na nivou, donosi meč loptu

Luka Dončić zablistao je u Los Anđelesu, vodeći Dalas do treće uzastopne pobede u plej-of seriji i postavivši prvu meč loptu za prolaz u polufinale Zapadne konferencije rezultatom 123:93.

Mladi Slovenac preuzeo je odgovornost na sebe sa 35 poena, 10 asistencija i 7 skokova. Dok je pokazao izvanrednu efikasnost u šutiranju za dva poena (12/18),a mučio sa šutem za tri poena (2/8), ali je ipak to bilo dovoljno za ubedljiv trijumf.

Nakon poraza u prethodnoj utakmici, Dončić je priznao da nije bio na svom najboljem nivou i da je „izneverio Kajrija Irvinga koji je igrao fenomenalno“. Međutim, nekoliko dana kasnije, pokazao je da drži svoju reč, uprkos borbi sa prehladom i nedostatkom potpune fizičke spreme. Pre meča je izjavio da „verovatno ne bi igrao ovaj meč da nije plej-of susret“. Njegovo prisustvo na terenu bilo je od suštinskog značaja za Mavse.

Dončića su pratili Maksi Kleber sa 15 poena i 3 skoka i Irving sa 14 poena i 6 asistencija, dok su na suprotnoj strani istakli se Pol Džordž i Ivica Zubac sa po 15 poena

Odlučili su da puste Rasela Vestbruka da šutira, što se pokazalo kao dobar potez. Klupa Dalasa je često tokom meča navijala za protivničkog igrača, govoreći igračima na terenu da mu dozvole šut. Vestbruk je imao problema sa šutem, postigavši samo dva koša iz 11 pokušaja, uključujući tri promašene trojke. 

Sledeća utakmica će se odigrati u Teksasu, a ako Dalas odbrani domaći teren, suočiće se sa Oklahomom u polufinalu Zapadne konferencije. U drugom paru, Denver će se sastati sa Minesotom.

3
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter