0
Fudbal

Jirgen Klop (FOTO: Liverpool FC/X)

JIRGEN KLOP: Nova pozicija, stari klub – moguće je!

Objavljeno: 02.05.24 u 09:08

Ludnica bi bila na Vestfalenu kad bi se ovo dogodilo..

Posle devet godina vođenja Liverpula, nemački strateg se oprašta od Enfilda. Za to vreme, Klop je ne samo promenio sudbinu kluba već i istoriju, donoseći mu prvu titulu u Premijer ligi posle tri decenije čekanja, uz dodatak jedne Lige šampiona.

Nakon najave da će uzeti zasluženi odmor od godinu dana, Klop je naglasio da neće tražiti nove trenerske izazove, a posebno se istaklo da se neće vraćati u Nemačku da preuzme bilo koju drugu ekipu. Ipak, prema informacijama portala Independent, Klop bi mogao da se vrati u domovinu nakon odmora i to u klub u kojem je takođe ostavio dubok pečat – Borusiju Dortmund.

Klop je sa Dortmundom osvojio Bundesligu, te je stigao do finala Lige šampiona 2013. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji kluba.

Ipak, spekuliše se da bi se mogao vratiti u Dortmund na novoj poziciji, prilagođenoj samo njegovim sposobnostima – kao šef fudbala. Ova pozicija bi, prema navodima, obuhvatala šire ovlašćenja, možda čak i funkciju sportskog direktora.

Dodatno, ističe se da bi trenutnom sportskom direktoru Sebastijanu Kelu ugovor mogao isteći na kraju sezone 24/25, što bi otvorilo prostor za dolazak legendarnog Jirgena Klopa na novu poziciju u klubu koji mu je već toliko značio.

6
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter