0
Evropske lige

FOTO: Printscreen/ X @BolognaFC1909en

ITALIJANI SE OTIMAJU OKO NJEGA: Mladi napadač dobija ponude sa svih strana!

Objavljeno: 02.05.24 u 12:50

Mladi fudbaler Bolonje, Džošua Zirkze, na meti je brojnih velikih klubova

Juventus se navodno zagrejao za mladog napadača Džošuu Zirkzea iz Bolonje, čime je ozbiljno ugrozio Milanovu poziciju kao potencijalnog kupca. Iako Milan ima prednost u pregovorima jer su prvi krenuli za Zirkzeom, Juventus je spreman da se takmiči za njega, a i oba kluba se plaše finansijski moćnijeg Arsenala.

Milan nudi Zirkzeu startnu ulogu kao glavnog napadača nakon odlaska Olivijea Žirua u MLS, dok se u Juventusu razmatra mogućnost da Zirkze igra u tandemu s Dušanom Vlahovićem. Spekuliše se čak i o potencijalnom odlasku trenera Maksa Alegrija, koji bi mogao biti zamenjen Zirkzeovim sadašnjim trenerom, Tijagom Motom.

Cena transfera za Zirkzea prelaziće 50 miliona evra, a Bajern Minhenu pripada 40% od narednog transfera, s opcijom da ga otkupi nazad za 40 miliona evra. Ovo visoko obeležje za transfer možda deluje preveliko za igrača koji je postigao 11 golova u Seriji A, ali je on efikasniji od većine mladih napadača u ligama petice.

Inter je takođe bio zainteresovan za Zirkzea, ali trenutno nema dovoljno sredstava za taj transfer. Milan i Juventus se uzdaju u Zirkzeovu želju da ostane u Seriji A, iako ne mogu finansijski parirati Arsenalu.

Za rezervne opcije, Juventus razmatra povratak Alvara Morate, dok je Milan zainteresovan za Seru Girasija iz Štutgarta. Međutim, konkurencija za druge potencijalne opcije poput Benjamina Šeška ili Džonatana Dejvida je takođe jaka.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter