0
Evroliga

FOTO: Starsport

EFES ŠOKIRAO SVE: Gigant iz Istanbula povukao neočekivan potez!

Objavljeno: 02.05.24 u 13:10

Na iznenađenje mnogih, Tomislav Mijatović, ostaje trener Efesa

Anadolu Efes je stavio tačku na sve spekulacije i potvrdio da će Tomislav Mijatović ostati na poziciji glavnog trenera još dve i po godine. Ovaj potez istanbulskog kluba dolazi nakon impresivnih rezultata koje je postigao Mijatović od preuzimanja tima u februaru.

Mijatović je preuzeo ulogu privremenog trenera nakon odlaska Erdema Džana i brzo uspeo da transformiše tim. Od ekipe koja se borila pri dnu tabele, Efes je postao dominantan sastav koji je uspeo da se plasira u plej-in fazu, iako su na kraju doživeli poraz od Virtusa.

Ipak, Mijatović je dobio pohvale od klupske uprave i igrača, što je Efesu bilo dovoljno da se fokusira na produženje saradnje s njim, umesto da nastavi pregovore s drugim kandidatima. Mijatović je već bio deo kluba od 2010. godine, ali u ulozi pomoćnika Velimira Perasovića, Dušana Ivkovića i Ergina Atamana.

Efes je trenutno na prvom mestu tabele u plej-ofu turskog prvenstva, sa impresivnim skorom od 25 pobeda i 4 poraza. Produženje saradnje s Mijatovićem stavlja klub u povoljan položaj s prednošću domaćeg terena u nastavku takmičenja.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter