3
Domaći fudbal
Duljaj

FOTO: FK Partizan

DULJAJ OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA U HUMSKOJ: „Slučaj „Pantović“ pokazao da nismo zdrava sredina!“

Objavljeno: 02.05.24 u 19:12

Duljaj je progovorio o nekim stvarima koje se dešavaju iza očiju javnosti

Igor Duljaj, nedavno smenjen sa mesta trenera Partizana, progovorio je o turbulentnom periodu koji je obeležio njegov mandat na klupi „parnog valjka“. Iako je Partizan imao izuzetno uspešnu jesen i završio na liderskoj poziciji Superlige, proleće je donelo nagli pad forme, što je rezultiralo značajnim zaostatkom u trci za titulu.

Duljaj je u opširnom intervjuu za „Sport.alo“ izneo mnoge detalje o svojoj ulozi u klubu, priznajući da se suočavao sa mnogim izazovima. Pre nego što je preuzeo mesto šefa struke, konsultovao se sa svojim prethodnikom Gordanom Petrićem, ističući važnost poštovanja tradicije i kontinuiteta u klubu.

Onog dana kada sam se vratio iz Šahtjora su postojali kontakti, dok je još bio Savo Milošević trener, da budem tu, da pomognem klubu. Uvek sam se vodio logikom da pomognem Partizanu, bez obzira ko je u tom trenutku u klubu. Iskreno, nisam tada dovoljno poznavao situaciju dok nisam došao. Pamtim onaj Partizan iz vremena kada sam ja igrao, naravno, to je jedno, sad je neko drugo vreme. Da skratim priču, posle odlaska Ilije Stolice, već je bio neki predlog da preuzmem klub. Postojali su nagoveštaji da to nije dobro ni za mene, a ni za Partizan, tako da, došao je Gordan Petrić koji se vodio, ne istom logikom, nego osećanjima. Ne sme Partizan da ostane bez trenera, to bi bila velika sramota. Kada su me pozvali, kada je Gordan otišao, prva osoba koju sam pozvao bio je Gordan – rekao je Duljaj i dodao:

Kažem: „Gordane, zvali su me iz kluba, šta da radim?“. Kaže: „Ti znaš šta je najbolje za tebe“. Zvao sam prvo njega ne zbog toga što smo mi prijatelji, već zato što je to red i zato što je on neko koga mnogo poštujem. Došao sam u klub gde su svi sedeli zabrinuti i vidim da su u velikom problemu. Nisam gledao to tako da nekoga vadim iz problema ili da će mene da iskoristi, već je srce odlučilo, iako je razum govorio da nema nikakve logike. Poslušao sam srce i došao sam u najgorem mogućem trenutku, tri dana pred utakmicu sa Crvenom zvezdom, kada niko nije hteo da dođe u Partizan. Mogu sada da kažu da je stajao red da dođe u Partizan, ali generalno, niko nije hteo. Zaključak priče, vodio sam se samo osećanjima prema Partizanu, a ne prema ljudima.

Jedna od tema razgovora bili su i transferi, a Duljaj je otvoreno govorio o propalom dolasku Miloša Pantovića, koji je bio viđen kao pojačanje za Partizan. Iako je sve bilo dogovoreno, Pantović je u poslednjem trenutku odlučio da pređe u TSC, pokazujući da je Partizanu potrebno još rada kako bi povratio status koji je nekad imao.

Duljaj je istakao da je uvek davao prednost domaćim igračima i da je verovao u potencijal mladih talenata. Iako je suočen sa izazovima i nepredviđenim okolnostima, Duljaj je istakao da je radio isključivo u interesu Partizana, bez obzira na lične motive ili spoljne pritiske.

Nakon neuspeha u domaćem prvenstvu, Partizan će morati da preispita svoje strategije i da se fokusira na rekonstrukciju tima kako bi povratio svoju nekadašnju slavu.

76
27

3 Komentara

  1. Pa Pantović je osvedočeno Delija i nije lud da se proda za pare kao neki tamo..
    Jedino što Partizai ume i od čega boluje je da leči komplekse kupljenjem bivših Zvezdinih igrača..

    5
    8
    Odgovori
    • SVI MI JAKO DOBRO ZNAMO ŠTA JE NAJ VEĆI PROBLEM PARTIZANA. 8 GODINA NAM IZDAJ ICI U LIKU VAZURE I MATORE DRTINE VUČELIĆA PIJU KRV I ONI SU NAŠA RAK RANA. I ZATO SVE DRUGE PRIČE NAM NE REŠAVAJU IKAKAV PROBLEM DOK SU ONI TU.

      1
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter