1
ATP
karlos alkaraz

FOTO: Twitter/@BNPPARIBASOPEN

ALKARAZ PRED OZBILJNOM OPTUŽBOM: Novakov rival optužen da je nameštao mečeve!

Objavljeno: 02.05.24 u 16:34

Alkaraz se našao na udaru poznatog Rusa

Bivši vlasnik lanca kladionica u Rusiji, Mihail Salcman, optužio je teniskog igrača Karlosa Alkaraza za učešće u nameštanju mečeva, tvrdeći da poseduje dokaze koji to potvrđuju. Prema izveštajima „Sport Ekspresa“ i drugih ruskih medija, Salcman je poslao pismo rukovodstvu Mastersa u Madridu, ATP-u, Španskoj teniskoj federaciji i kancelariji tužioca u Španiji, navodeći da Alkaraz namerno izgubio gemove u dva meča na turniru u Madridu.

Konkretno, Salcman je optužio Alkaraza da je namerno izgubio gemove u mečevima protiv Aleksandra Ševčenka i Jana-Lenarda Štrufa.

Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno poslednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih jer je to poslednja opklada u meču. Imamo veliki turnir na šljaci u Alkarazovoj rodnoj Španiji, cela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alkaraz pobediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobedu u gemu Alkaraza, u slučaju pobede protivika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alkaraza uplatili otišao je u ruke prevaranata – kaže Salcman.

Salcman tvrdi da je u kontaktu sa posebnim odsekom Azijsko-pacifičke regije koji prati tragove o nameštenim mečevima. On je istakao gemove u kojima je Alkaraz servirao na 5:0 protiv Ševčenka i na 5:3 protiv Štrufa kao ključne tačke sumnje.

Alkaraz je takmičenje u Madridu završio u četvrtfinalu porazom od Andreja Rubljova iz Rusije, rezultatom 4:6, 6:3, 6:2. Ove optužbe su izazvale značajnu pažnju u teniskoj javnosti, dok se čeka zvanična reakcija relevantnih teniskih institucija na ove tvrdnje.

5
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter