0
Košarka

Head coach Zeljko Obradovic and Dusko Vujosevic (R) Partizan v Cibona-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 15.04.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

VUJOŠEVIĆ OTVORENO O ODNOSU SA OBRADOVIĆEM: „Kad smo se poslednji put čuli? Nije za javnost!“

Objavljeno: 01.05.24 u 09:53

„Imamo ritam viđanja koji nije previše frekventan“

Najtrofejniji trener košarkaškog kluba Partizan, Duško Vujošević, u razgovoru za novosadski „Dnevnik“ govorio je o svom odnosu sa Željkom Obradovićem.

– Imamo ritam viđanja koji nije previše frekventan, pre svega zbog njegovih obaveza, koje su veoma naporne, ali bez obzira na to koliko se puta vidimo ili čujemo, taj odnos ima svoju stabilnost i može da se definiše kao prijateljski, bio sam mu i trener. Ceo život smo proveli u određenim kontaktima. Kad smo se poslednji put čuli ili videli, ta stvar nije za javnost.

Potom se dotakao i razvoja mladih igrača u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

– Svako vreme ima svoje breme i specifičnosti. Promenilo se mnogo i u FIBA pravilima, premladi igrači se regrutuju za NBA. Često se dešava da talenti pre 18. godine odu u NBA ili Evropu, što otežava rad sa mladim igračima. Došli smo do apsurda da stranci koštaju jeftinije od najkvalitetnijih domaćih.Prosto, nije lako doći do dobrog domaćeg igrača, pa čak ni klubovima kao što su Partizan i Crvena zvezda. Lako je Megi, koja možda koristi nerad Partizana i Crvene zvezde kad su u pitanju mladi, ali je taj rad nešto što zahteva vreme i teško ide uz koncept postizanja brzog rezultata u evropskim takmičenjima. 

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter