0
ATP
rafael nadal

FOTO: Printscreen/X

VEČE PUNO EMOCIJA U MADRIDU: Ceo stadion je plakao nakon poraza Rafaela Nadala! (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.24 u 08:58

Nadal najverovatnije po poslednji put u Madridu

Rafael Nadal ispao je sa turnira u Madridu tako što je izgubio od Čeha Jiržija Lehečke sa 2:0 (7:5, 6:4).

Iskoristio je Lehečka to što je Španac na zalasku karijere, što se nikada do sada nisu sastajali i što ni u Madridu nije u potpunosti spreman, te ga dobio u osmini finala.

Nadal je verovatno odigrao svoj poslednji meč u Madridu, a po završetku meča Nadalu je upriličen „oproštaj“, pa su tako sa krova spušteni transparenti na kojima su bile fotografije sa Rafinih pet pehara iz Madrida, na kojima je pisalo „Hvala Rafa„, na španskom, a emitovan je mini film.

Scena je bila dirljiva, plakala je cela Rafina porodica, majka, sestra i supruga su brisale suze, dok ih je Rafa zadržavao i sakrivao uz osmeh, ali se videlo da je na ivici „pucanja“. Plakao je čak i Dijego Simeone, trener Atletiko Madrida, koji je meč posmatrao sa tribina.

– Težak dan za mene, ali život i telo su mi poslali signale da je pravo vreme. Mogu samo da zahvalim svima koji su mi pomogli u karijeri u nekom trenutku. Nije još gotovo, ali evo ga. To je poklon koji ste mi davali 21 godinu. Madrid mi je bio važniji od Grend slema. Emocije Madrida će ostati zauvek sa mnom. Imao sam sreće da što sam uspeo da pretvorim hobi u posao i da ga dobro radim i ne tražim ništa više.

– Nadam se da sam uspeo da budem dobar primer za nove generacije. To je važnije od titula. Nadam se da sam izazvao pozitivne emocije. Jedino što mogu da kažem je hvala – pričao je Rafa.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter