2
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen

ALBERT NAĐ PROMOVISAN U PARTIZANU: „Neću trošiti energiju na sudije, na to ne možemo da utičemo“ (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.24 u 11:49

Partizan promovisao novog šefa stručnog štaba

Počinje nova era u Partizanu, novi trener je Albert Nađ i on će debitovati na utakmici protiv Vojvodine, koja se igra sutra od 17 časova u Humskoj.

Pred utakmicu sa Starom damom, novinarima se obratio novi šef stručnog štaba crno-belih.

Sve se izdešavalo brzo. Imali smo seriju kikseva, tri u prvenstvu, jednu u Kupu. Ljudi koji vode klub odlučili su da promene nešto. Pred nama je niz teških utakmica do kraja prvenstva, a TSC nam je prišao na samo četiri boda – istakao je Albert Nađ na početku konferencije za medije.

– Svako ima svoju filozofiju rada i dolaska do cilja, a to je pobeda. Sutra nas očekuje teška utakmica, po mom mišljenju rival koji trenutno igra najbolji fudbal u Srbiji.

Problemi u igračkom kadru postoje, što zbog povreda, što zbog kartona, ali to ne sme da nas sputa na putu do cilja. Partizan mora da pobeđuje svakog rivala u Srbiji. Nismo u prilici da pretimo, ali očekujem najbolje – dodao je Nađ.

– Želja da postanem trener Partizana postojala je od ranije, ali ne možeš baš da biraš kada će doći taj trenutak. Sada je došao taj momenat i velika mi je čast. Najveću odgovornost imam prema pokojnom ocu koji mi je davne 1977. rekao da ne trebam da idem na crveno-belu stranu Topčiderskog brda, već na crno-belu stranu. Posle toga sam postao igrač Partizana, kapiten, reprezentativac, bio sam funkcioner, sada sam trener. Nažalost, otac nije dočekao moju poslednju ulogu, jer je preminuo pre dve godine, ali život ide dalje, a Partizan je život.

– Nisam razgovarao s igračima od trenutka mog imenovanja u trenera, danas ćemo se videti na treningu. Nemamo vremena za velike promene, ali moramo donositi odluke koje će nam doneti rezultat.

– Problem odbrane rešićemo od napada. Čuvena je floskula, ali istina, da napad kreće od odbrane. Moramo sve to da iznivelišemo, pa da budemo podjednako dobri i u odbrani i u napadu. Nisam još odlučio s kojim timom ćemo igrati sutra, zbog pomenutih kadrovskih problema.

– Pred Partizanom su pet utakmica. Ja sam svestan da ako ne pobedimo u tih pet utakmica, ne mogu da budem ovde i naredne sezone. Kofer je uvek spreman, iza vrata, ali ako svi budemo ispunjavali zahteve, pa počev od mene do igrača, ne možemo izgubiti u Srbiji. Nije sramota izgubiti, ali mora da se snosi odgovarnost posle toga.

– Od mojih saradnika tražim da budu potpuno iskreni, ako vide nešto što smatraju da će doneti rezultat – moraju da mi kažu. To je onda tim. Meni ne trebaju najboljih 11 na terenu, meni treba balans, jer najboljih 11 nisu garancija za dobar rezultat, ali dobar balans donosi uspeh u kontinuitetu. Niko nije bezgrešan, i novinari imaju slovnih grešaka, tako i mi imamo poteze koji nisu ispravni, ali bitno je uvideti grešku i ispraviti je ubuduće.

– Radio sam sa izuzetnim trenerima, od Ivice Osima, preko Ljubiše Tumbakovića, Vladimira Vermezovića, Radomira Antiće… Ne bih da izdvajam najboljeg. Svi su imali uticaj na moj igrački razvoj i sadašnji trenerski rad. Vrsne trenere sam imao i u inostranstvu, pomenuo bih Luisa Aragone. Danas su u svetskom fudbalu Ančeloti, Klop, Murinjo – na koga bih da se ugledam, pa na sve njih zajedno.

Imam podršku porodice, naravno. Supruga manje prati fudbal, ali ćerkica me na vratima uvek pita – tata, šta ima novo?! Evo, ima nešto novo. Kad su one srećne, onda sam i ja srećan, tako da je porodica izvor energije koju ću pretočiti i u Partizan – podvukao je Albert Nađ, novi trener Partizana, koji će po imenovanju u novoj ulozi prvi meč imati sutra od 17 časova preotiv Vojvodine.

 

6
5

2 Komentara

  1. Alberte da si pravi Partizanovac napustijo bi sa Igorom a ne ostao u kanđžama V.V.koji će te oterati do jula meseca a treba kad nisi pošten ni prema navijačima ni kolegama koji su radili pre tebe i bijo pomoćnik naravo si trebao da odeš.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter