0
AdmiralBet ABA Liga
Partizan - Buducnost, ABA Liga

Punter Kevin (L) Yogi Ferrell (R) Partizan - Buducnost, ABA Liga Dec. 16, 2023. in Belgrade, Serbia. 16.12.2023 photo: David Damnjanovic/STARSPORT

VREME JE ZA POLUFINALE: Kreće borba za finale ABA lige, Partizan u Areni čeka Budućnost!

Objavljeno: 30.04.24 u 12:25

Brojke kažu da nas čeka neizvesna serija

Košarkaši Partizana dočekuju večeras ekipu Budućnosti i u okviru prvog meča polufinala plej-ofa. Meč je zakazan za 18.30.

Izabranici Željka Obradovića su izraženi favoriti u ovom susretu, a prethodno su u četvrtfinalu sa 2:0 u seriji izbacili ekipu Igokee.

Istim rezultatom u seriji, i podgorički tim je slavio protiv Zadra, i tako zakazao susret sa crno-belima.

Brojke kažu da su dva tima prilično izjednačena u odbrani, oba primaju nešto više od 76 poena na svakom meču ABA lige, ali Partizan ima bolji napad. Precizni statističari su izračunali da crno-beli postižu 8,3 poena više u proseku. I u svim ostalim statističkim parametrima su dosta izjednačeni. Što bi dalje moglo da znači i dosta izjednačenu seriju. 

Što se međusobnih susreta tiče, poslednjih pet susreta je pripalo crno-belima, bilo da su se igrali u Beogradu ili Podgorici.

Direktan prenos ovog susreta, moći ćete da ispratite na kanalima TV ArenaSport 1 Premium i B92.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter