1
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda - FK Partizan

Crvena Zvezda v Partizan, Superliga Srbije, Play off 20.4.2024 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZVEZDA OVERAVA TITULU: Crveno-beli imaju dva scenarija kako mogu da postanu šampioni!

Objavljeno: 29.04.24 u 16:11

Zvezda traži sedmu titulu u nizu

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su remi u meču 32. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine, ali su ipak napravili korak ka osvajanju titule zahvaljujući porazu Partizana od TSC-a.

Iako su crveno-beli podelili bodove sa Vojvodinom, poraz večitog rivala od TSC-a povećao je bodovnu razliku na tablici. Zvezda trenutno ima 11 bodova više od Partizana, koji se nalazi na drugom mestu.

Pred Zvezdom su još pet utakmica do kraja prvenstva, ali već u narednom kolu imaju priliku da osvoje titulu. Da bi to postigli, potrebno je da se ostvari jedan od dva moguća scenarija na mečevima ZvezdaTSC i PartizanVojvodina.

Prvi scenario zahteva pobedu Zvezde protiv TSC-a na svom stadionu, uz uslov da Partizan ne pobedi Vojvodinu. U tom slučaju, crveno-beli bi otišli na 13 ili 14 bodova više od večitog rivala na četiri kola do kraja.

Drugi scenario, međutim, uzima u obzir i pravilo o boljoj poziciji na kraju ligaškog dela. Ukoliko Zvezda remizira protiv TSC-a, a Partizan izgubi od Vojvodine, crveno-beli će imati 12 bodova više na četiri kola pre kraja, ali će zahvaljujući boljem plasmanu na kraju regularnog dela imati prednost i tako odbraniti titulu.

Trenutno, sve je u rukama Crvene zvezde. Očekuje se uzbuđenje i napetost u narednim kolu dok fudbaleri crveno-belih strepe ili sanjare o osvajanju još jedne titule.

32
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter