0
Domaći fudbal
Žoze Murinjo

Žoze Murinjo (FOTO: AS Roma)

ŽOZE MURINJO U SRBIJI: Evo kako je slavni trener povezan sa našom zemljom!

Objavljeno: 29.04.24 u 16:57

Murinjo je odato veliko priznanje

Fudbalski teren na Ubu, poznat kao stadion „Žoze Murinjo“, postao je simbol lokalne zajednice ne samo zbog svog savršenog izgleda već i zbog velike strasti i rivalstva koje se odigrava na njemu.

Ovaj teren, koji nosi ime po poznatom fudbalskom stručnjaku Žozeu Murinju, postao je omiljeno mesto za lokalne fudbalske entuzijaste. Veštačka trava, koja se i pored redovne upotrebe održava u gotovo perfektnom stanju, omogućava lokalnim klubovima da svake nedelje igraju prvenstvene utakmice bez problema. Tribine i semafor, nešto što ne mogu da se pohvale ni mnogi klubovi iz viših rangova srpskog fudbala, dodaju atmosferu profesionalizma ovom malom stadionu.

Ovaj stadion nosi ime po Žozeu Murinju zahvaljujući specijalnoj konekciji sa lokalnim herojem, fudbalerom Nemanjom Matićem, čiji su odnosi sa Murinjom poznati još iz perioda kada je igrao za Jedinstvo. Zahvaljujući njihovom bliskom odnosu, meštani su odlučili da stadion ponese ime po portugalskom treneru kao znak poštovanja.

Stadion nije samo mesto gde se igra fudbal – postao je centar dešavanja i okupljanja za celu zajednicu. Lokalni niželigaši imaju priliku da koriste teren besplatno, dok se na njemu igraju utakmice koje su uzbudljive koliko i one na profesionalnom nivou. Nedavna utakmica između OFK Stublenice i Jedinstva iz Miloraca u Međuopštinskoj ligi Kolubara – istok je savršen primer. Uzbudljiva završnica, sa golom Stublenice u 93. minutu, pokazuje koliko je strast prisutna čak i u „seoskom fudbalu“.

Ovaj stadion je više od običnog sportskog terena – on je srce lokalne zajednice, mesto gde se rađaju snovi, rivalstva i prijateljstva, dok strast prema fudbalu spaja ljude bez obzira na sve.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter