0
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

FOTO: Starsport

NOVI AZAROV NA MARAKANI: Crvena zvezda ozbiljno zagrizla za još jednog Gruzina!

Objavljeno: 29.04.24 u 19:32

Zvezda je naciljala novo pojačanje

Crvena zvezda, čiji su prethodni transferi gruzijskih igrača poput Iraklija Azarovija doneli kako sportski, tako i finansijski prosperitet, sada razmatra potpis novog talenta iz Gruzije. Otar Kiteišvili, trenutno igrač Šturma iz Graca, mogao bi da se pridruži ekipi Crvene zvezde u narednom letnjem prelaznom roku.

Kiteišvili, rođen 1996. godine, u poslednje vreme je privukao pažnju skauta Crvene zvezde svojim izvanrednim nastupima u austrijskom prvenstvu. Sa 182 odigrane utakmice za Šturm, postigao je 37 golova i zabeležio 32 asistencije, što ga čini ključnim igračem svog tima.

Delegacija Crvene zvezde je prisustvovala utakmici između Šturma i Red Bul Salcburga, gde su imali priliku da prate Kiteišvilija u akciji. Pozicija centralnog veziste koju Kiteišvili zauzima mogla bi biti od ključnog značaja za tim Vladana Milojevića, pružajući alternativu ili podršku već postojećim igračima poput In Beom Hvanga ili Gelora Kange.

Iako su još u fazi ispitivanja i razmatranja, Kiteišvili bi mogao doći kao slobodan igrač, s obzirom na to da mu ugovor sa Šturmom ističe ovog leta. Ipak, potrebno je postići konsenzus u Crvenoj zvezdi o tome da li je Kiteišvili pravo pojačanje za evropski napredak tima.

Kiteišvili je takođe bio deo istorijskog uspeha gruzijske reprezentacije, koja se prvi put kvalifikovala na Prvenstvo Evrope. Njegove kvalitete su prepoznate i u evropskim takmičenjima, gde je sa Šturmom ostvario zapažene rezultate, uključujući plasman u proleće Lige Konferencije.

Crvena zvezda se nada da će Kiteišvili, poput prethodnih gruzijskih igrača, doneti novu dimenziju timu i pomoći mu da ostvari svoje ciljeve kako u domaćem, tako i u evropskom takmičenju.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter