0
Evropske lige
Rikardo Kaka

FOTO: Printscreen/YouTube

LEGENDA ČIJE IME NE BLEDI: Kaka otkrio kako je nastao čuveni nadimak i ko mu ga je nadenuo! (VIDEO)

Objavljeno: 29.04.24 u 17:12

Kaka je jedan od igrača koji su obeležili fudbal za sva vremena

Rikardo Kaka je nesumnjivo jedan od igrača koji su ostavili dubok trag u svetskom fudbalu, pre svega zbog magije koju je nosio u svojim nogama.

Visoki vezista je posle samo tri godine provedene u Sao Paolu privukao pažnju ljudi iz Milana, koji su odlučili da ga potpišu, što je možda i najbolji potez Rosonera u 21. veku.

Kaka svojom građom nije izgledao kao klasična desetka svog vremena, visok i krupan uopšte, solidne brzine, ali ne nešto preterano brz na prvi pogled nije ulivao poverenje publike.

Ipak, glavna njegova odlika bila je visoka inteligencija. Kaka je jedan od najracionalnijih igrača kojih je fudbal ikada video, kada bi video prazan prostor u jednostavan dribling krenuo bi da ga osvaja. Zbog svoje građe bio je izuzetno snažan i svakom igraču je bio problem da mu oduzme loptu.

Kao i svaki Brazilac tog vremena Kaka je u nogama imao magiju. Sa par dodira umeo je da izbaci po dva-tri protivnička igrača i da dođe do pozicije za šut, a njegova egzekucije je tek bila epska.

U svojoj karijeri je uspeo da se ovenča sa dva velika trofeja Ligom šampiona sa Milanom 2007. godine i Svetskim prvenstvom sa Brazilom 2002. godine kada je bio tek u zaletu karijere.

Ipak, ono što je dugo vremena mnoge bunilo kako je momak po imenu Rikardo Izkeson dos Santos Leite dobio nadimak Kaka, a on je u jednom razgovoru i otkrio.

Naime, njegov rođeni tri godine mlađi brat Digao u detinjstvu nije umeo pravilno da izgovori njegovo ime Rikardo, te mu je bilo lakše da ga zove Kaka, što je na kraju ostalo za sva vremena.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Football | Motivation | Athlete (@legendstallk)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter