0
Domaći fudbal

head coach Aleksandar Stanojevic Fudbal-UEFA Conference League-Partizan Press Conference ahead the match against Feyenoord Beograd, 09.03.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

TRADICIJA PROTIV PARTIZANA: Samo je Stanojević mogao da pobedi TSC u Humskoj!

Objavljeno: 28.04.24 u 16:12

Partizan čeka novi izazov u Superligi

Nakon eliminacije iz obe trke za trofeje, Partizan je usredsređen na ostvarenje svog glavnog cilja – osiguranje evropske vize. Iako matematički još uvek ima šanse za titulu u Superligi, prednost Crvene zvezde od deset poena čini tu misiju izazovnom.

Međutim, klub iz Humske nije lišen motiva. Prioritet crno-belih, kako je najavio trener Igor Duljaj od početka sezone, jeste osvajanje evropskog mesta, što je sada na dohvat ruke. Pobeda protiv TSC-a bi im vratila dvocifrenu razliku u odnosu na konkurenciju i pružila im dodatnu sigurnost u finišu šampionata.

Dosadašnji tok sezone otkriva da je Partizan jedini put izgubio bodove u Superligi protiv vicešampiona. Ova sezona beleži remi 3:3 na gostovanju, dok su navijači još uvek pod utiskom poraza od 4:0 na domaćem terenu. Taj poraz je dodatni podstrek za igrače da se iskupe i prekinu seriju od tri uzastopna poraza.

Od ulaska TSC-a u Superligu 2019. godine, tim iz Bačke Topole uspeo je tri puta da izbegne poraz od Partizana. Međutim, Aleksandar Stanojević je bio izuzetak, postižući rutinske pobede nad ekipom Žarka Lazetića. Od Stanojevićevog odlaska, situacija se promenila, a TSC je u prethodne dve utakmice na stadionu Partizana osvojio četiri boda.

Pred nadolazeći duel, Partizan će verovatno izaći sa promenjenim sastavom u odnosu na meč sa Crvenom zvezdom u Kupu. Povrede su mučile tim, a trener Duljaj je ostao zagonetan po pitanju imena igrača. Međutim, postoji mogućnost da Aleksandar Filipović počne na štoperskoj poziciji umesto povređenog Svetozara Markovića.

Posebno interesantno pitanje je da li će Mateus Saldanja upisati prvi start posle više od mesec i po dana, nakon što se oporavio od povrede zadnje lože. Osim toga, Baždar je iskoristio minute koje su mu bile dostupne, te će trener Duljaj imati izazov u izboru centarfora za ovaj važan meč.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter