0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@Mancity

SITI JURIŠA KA TITULI: Građani posekli notingemsku šumu!

Objavljeno: 28.04.24 u 20:07

Arsenal je na kratko bio na prvom mestu

Mančester siti je napravio važan korak ka odbrani titule nakon pobede u gostima nad Notingem Forestom rezultatom 2:0 u 35. kolu Premijer lige. Dvostruki asistent za Siti bio je Kevin de Brujne, dok su golove postigli Joško Gvardiol i Erling Haland.

Iako rezultat sugeriše laganu pobedu, Forest je pružio dostojan otpor, a posebno će pamtiti propuštene prilike Krisa Vuda, koji je imao nekoliko šansi ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Siti je poveo iz prve prave prilike u 34. minutu kada je De Brujne izveo korner, a Gvardiol glavom postigao gol za 1:0. Međutim, Forest nije klonuo duhom, a Vud je propustio priliku da izjednači u 38. minutu.

Na poluvremenu je Ederson napustio teren zbog povrede, što je bio udarac za Siti, ali ga je zamenio Ortega. U drugom poluvremenu, Siti je preuzeo kontrolu nad mečom, a Haland je ušao u igru u 62. minutu i postigao gol u 71. minutu nakon asistencije De Brujnea.

Siti je do kraja sačuvao prednost i osvojio važne bodove u borbi za titulu. Sa 79 bodova, imajući i meč manje od Arsenala koji ima 80 bodova, Siti se približava osvajanju još jednog šampionskog trofeja, dok Notingem Forest nastavlja borbu za opstanak do samog kraja sezone.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter