0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@realmadrid

OVO JE ISTINA: Vezista Reala otkrio zašto je odbio da šutira penal protiv Sitija!

Objavljeno: 28.04.24 u 19:11

Pokazao je zrelost

Federiko Valverde, veznjak Real Madrida, nedavno je bio predmet kritika nakon što je odbio izvesti penal u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Mančester sitija. Međutim, Urugvajac, koji već nekoliko godina ključno doprinosi uspesima Real Madrida, sada je otkrio istinu o svojoj odluci.

Iako se smatra nezamenljivim igračem madridskog tima i potencijalnim budućim kapitenom zbog svoje borbenosti i odanosti ekipi, Valverde je odlučio da prepusti penal drugom saigraču. Uoči nadolazećeg polufinala Lige šampiona protiv Bajerna, Valverde je javno objasnio svoju odluku.

„Zašto nisam izveo penal protiv Mančester sitija? Jednostavno sam bio umoran i smatrao sam da je u tom trenutku najvažnije bilo sačuvati prisebnost“, rekao je Valverde, dodajući

– Nema ništa loše u tome da priznamo kada se ne osećamo spremnim. U takvim situacijama, važno je ostaviti po strani svoj ponos i ego.

Ovom izjavom, 25-godišnji fudbaler je pokazao zrelost i iskustvo koje nadilazi njegove godine. Često se dešava da igrači preuzmu odgovornost iako se ne osećaju spremnim, što može dovesti do neuspeha. Međutim, Valverde je odlučio da ne dopusti da to bude slučaj protiv Mančester sitija, što se na kraju pokazalo kao ispravna odluka, s obzirom na to da je Real Madrid prošao u narednu rundu.

Ova situacija još jednom pokazuje vrednosti koje Real Madrid neguje – timski duh i kolektivni uspeh su uvek na prvom mestu. Valverde je svojim rečima i postupcima još više zadobio poštovanje navijača, koji su sada još više uzbuđeni zbog predstojećih izazova i mogućnosti osvajanja duple krune.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter