0
Fudbal

Egor Prutsev Crvena Zvezda - Koper, prijateljska trening utakmica Belek, Antalija, Turska, Jan. 21 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

JEGOR PRUCEV: U Zvezdi u drugom planu, a sada doneo titulu svom klubu!

Objavljeno: 28.04.24 u 18:35

Legao mu je fudbal u Sloveniji

Ruski vezista Jegor Prucev, koji je do nedavno dobijao minutažu na kašičicu u Crvenoj zvezdi, danas je postao junak Celja, osvojivši titulu šampiona Slovenije svojim pogotkom u derbiju protiv Olimpije.

Prucev nije bio deo velikih planova u Crvenoj zvezdi, te je prihvatio odlazak na pozajmicu, što se ispostavilo kao pun pogodak. Stigavši prošlog leta u Celje, malo ko je mogao da predvidi da će postati ključni igrač u osvajanju titule za ovaj klub, tek drugi put u njegovoj istoriji.

U dramatičnom derbiju protiv Olimpije, Prucev je postigao jedini gol utakmice, donoseći Celju pobedu rezultatom 1:0. Iako je Olimpija bila konkretnija i imala više udaraca na gol, većina njih je završila pored gola. Sa druge strane, domaćin je čekao svoju priliku, a Prucev ju je iskoristio na spektakularan način.

Gol Pruceva postignut je pred istekom prvog sata igre, nakon dodavanja Tamara Svetlina. Ovaj pogodak bio je peti put ove sezone da Prucev zatrese mrežu u slovenačkom šampionatu, a pokazao se kao presudan za osvajanje titule.

Za Pruceva, ovo nije prvi put da podiže pehar šampiona. Prethodne sezone, sa Crvenom zvezdom, osvojio je duplu krunu.

 

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter