0
Evropske lige

FOTO: Printscreen/ X

ARSENAL SE ZAMALO OPROSTIO OD TITULE: Tobdžije udaljile Pevce od Lige šampiona!

Objavljeno: 28.04.24 u 17:36

Londonski derbi doneo je mnogo uzbudjenja, Arsenal juri titulu dok se Totenhem bori za četvrtu poziciju

Arsenal je trijumfovao u uzbuđujućem derbiju protiv Totenhema rezultatom 3:2 u 35. kolu Premijer lige. Iako je Arsenal vodio sa 3:0, Totenhem se vratio u finišu utakmice, gotovo dostigavši prednost svog rivala.

Utakmica je bila puna preokreta i napetosti. Arsenal je surovo kažnjavao svaki pokušaj Totenhema da se približi golu, dok je domaćin pokušavao da se vrati u igru.

Sve je počelo u 15. minutu kada je Saka izveo korner, a nezgodan potez Hojbjerga rezultirao je autogolom za vođstvo Arsenala od 1:0. Usledila je još jedna brza akcija Arsenala, a Saka je sjajno iskoristio asistenciju Haverca, udvostručujući prednost svog tima.

Do poluvremena Arsenal je dodao još jedan gol preko Haverca sa bele tačke nakon kornera koji je izveo Rajs.

Početkom drugog poluvremena Vikario je sprečio potpuni debakl Totenhema braneći udarac Sake. Međutim, Totenhem se probudio kada je Romero iskoristio grešku golmana Arsenala i smanjio rezultat na 3:1.

Domaćin se vratio u igru kada je Son realizovao penal nakon greške Rajsa, dovodeći rezultat na samo jedan gol razlike.

Iako je Totenhem pritisnuo ka kraju utakmice, Arsenal je uspeo da sačuva prednost i zadrži tri boda.

U drugom popodnevnom susretu, Bornmut je savladao Brajton rezultatom 3:0, a strelci za Bornmut bili su Senesi, Unal i Klajvert.

Standings provided by Sofascore
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter