0
Boks

FOTO: BSS

OGORMAN USPEH NAŠIH BOKSERKI: Zlato sjaji oko vrata naših reprezentativki! (FOTO)

Objavljeno: 27.04.24 u 21:43

Drugo i treće zlato za Srbiju na EP u Beogradu – Natalija Šadrina i Kristina Kuluhova! Šadrina pobedu posvetila preminuloj majci.

U kateogriji do 60kg nosilac norme za Olimpijske igre za Srbiju Natalija Šadrina, koja je u polufinalu deklasirala aktuelnu svetsku i olimpijsku šampionku sa Irkinju Keli En Harignton, u borbi za zlato protiv ruskinje Nune Asatrian pokazala je da je devojka zlatnih ruku, da ima srce heroja. Iskovala je drugo zlato za Srbiju na šampionatu Evrope 2024. u hali „Aleksandar Nikolić“ i pobedu posvetila preminuloj majci.

FOTO: BSS


“Ovo prvenstvo je bilo veoma izazovno za mene i sustretala sam se sa veoma iskusnim bokserkama. Protivnica u finalu je bila veoma zahtevna, ali zahvaljujućo svojom dobrom taktikom uspela sam da je pobedim. Ovu pobedu posvećujem svojoj majci koja više nije sa nama. Želim da se prisetim trenutaka kada me je ona bodrila i podržavala. Sledeći cilj je Olimpijada za koju se pripremam” –
rekla je zlatna Natalija Šadrina.

FOTO: BSS

Treće zlato Srbije na Evropskom prvenstvu za seniorske i seniore u Beogradu iskovala je nežna, ali nemilosrdna ratnica ringa, 21-godišnja Kristina Kuluhova. U kategoriji do 63kg rukavice je ukrstila sa ruskinjom Elenom Babičevom i osvojila treće zlato za Srbiju.

FOTO: BSS

“Još uvek nisam svesna šta se desilo, borba je bila zaniljiva i teška. Bilo je dosta naporno, ali uspela sam da se izborim. Prva boba na prvenstvu mi je bila najteža jer sam je dugo čekala i bila mi je najstresnija. Nadam se da u budućnosti od mene možete očekivati samo pobede. Veoma mi je značila podrška public na ovom meču” – zaključila je Kuluhova.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter