0
Košarka
bogdan bogdanović

FOTO: Atlanta Hawks/X

BOGDAN BOGDANOVIĆ OSTAO BEZ NAGRADE: Da li se NBA liga ogrešila o Srbina? (FOTO)

Objavljeno: 25.04.24 u 09:54

Bogdan je ostao bez priznanja

Naz Rid, centar Minesote Timbervulvsa, osvojio je nagradu u NBA ligi kao najbolji šesti igrač sezone, prema nedavno objavljenoj odluci NBA lige. Ova nagrada označava izuzetno postignuće za Rida, čineći ga prvim košarkašem iz Minesote koji je osvojio ovu prestižnu titulu. Svojom izuzetnom igrom, Rid je osvojio srca navijača i kolega igrača, pokazujući doslednost i kvalitet na terenu.

Sa prosečnih 13,5 poena i impresivnih 5,2 skokova po meču, Rid je demonstrirao svoju vitalnost i važnost za tim. Njegov doprinos nije prošao nezapaženo, jer je dobio ukupno 352 glasa, osiguravajući prvo mesto sa samo deset glasova više od drugoplasiranog. Ova pobeda takođe čini Rida tek trećim igračem koji nije draftovan, a koji je uspeo da se uzdigne do ove prestižne nagrade, u društvu legendi poput Džona Starksa i Derela Armstronga.

Na trećem mestu završio je Bobi Portis iz Milvokija, četvrti je Norman Pauel iz Klipersa, dok je za fenomenalnu sezonu Bogdan Bogdanović nagrađen petim mestom. Bogdan je dobio četiri glasa za prvo mesto, tri za drugo, 11 za treće.

Dok se NBA liga divi Ridovim dostignućima, nagrade se dele i u drugim kategorijama. Tajris Maksi iz Filadelfije istakao se kao igrač koji je najviše napredovao, sa impresivnim prosekom od 25,9 poena po meču i učestvovanjem na Ol-star utakmici.

Međutim, dok se sezona približava kraju, oči su uprte u sledeću nagradu koju NBA dodeljuje – „klač igrač godine“. U konkurenciji su neki od najvećih imena u ligi, poput Stef Karija, Demara Derouzana i Šaja Gildžes-Aleksandera. Ova nagrada prepoznaje igrače koji se izdvajaju u ključnim momentima utakmica, a ko će poneti titulu ostaje da se vidi. Navijači širom sveta sa nestrpljenjem čekaju da vide ko će se okititi ovom prestižnom titulom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter