0
Košarka
Luka Dončić

FOTO: Twitter/@dallasmavs

ČUDO DALASA U LOS ANĐELESU: Dončić i Mavsi napravili brejk protiv Klipersa! (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.24 u 08:10

Dončić i ekipa su sada korak bliži cilju

Nakon uzbudljive borbe na terenu, Dalas Maveriksi su ostvarili ključnu pobedu nad Los Anđeles Klipersima, rezultatom 96:93, što im je donelo izjednačenje u plej-of seriji na 1:1.

Glavni junak ove utakmice bio je svakako Luka Dončić, čiji su majstorski potezi doprineli preokretu u korist Maveriksa. Dončić je briljirao sa 32 poena, 9 asistencija i 6 skokova, pokazujući svoju izuzetnu igračku sposobnost i odlučnost u ključnim trenucima.

Ključni trenutak utakmice desio se u poslednjoj deonici, kada je Dončić svojim izvanrednim potezima doveo Maverikse do serije od 12 uzastopnih poena, preokrenuvši rezultat u njihovu korist. Njegove trojke, posebno ona iz step-beka pozicije, bile su od presudnog značaja za tim.

Klipersi su pokušavali da se vrate u igru, ali su se suočili s odlučnim protivnicima. Kajri Irving je takođe bio ključni igrač za Maverikse, doprinoseći sa 23 poena i 6 skokova, dok je Pi Džej Vašington dodao 18 poena i isto toliko skokova.

S druge strane, Pol Džordž i Džejms Harden su nastupili za Kliperse sa po 22 poena, ali to nije bilo dovoljno da spreče pobedu Maveriksa.

Sada se serija seli na teren u Teksasu, gde će Luka Dončić imati priliku da pokaže svoje umeće pred domaćom publikom. Klipersima će biti potrebna izuzetna koncentracija i napor ukoliko žele da prođu u drugu rundu plej-ofa, s obzirom na Luku Dončića, koji je veoma dobro upoznat sa terenom i koševima u Teksasu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter