10
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

ZVEZDINA LEGENDA ODBRUSILA NATHU: „Jel bi on to smeo da kaže u Izraelu?“

Objavljeno: 23.04.24 u 14:12

Kontraudarac od slavnog fudbalera za Partizanovog veterana

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Dragiša Binić, oštro je odgovorio na izjavu Bibarsa Natha, igrača Partizana, koji je izrazio nezadovoljstvo zbog dešavanja na nedavnom „večitom“ derbiju. Natho je izrazio svoje neslaganje s tokom događaja na terenu, a Binić je naglasio da takve izjave stranih igrača ne doprinose ugledu srpskog fudbala.

Meni jedna stvar smeta kao bivšem sportisti koji je igrao van zemlje. Zamislite da ja onako Španiji ili Japanu izvređam zemlju gde igram. To nam se podvuklo. Govorim o jednom igraču iz Partizana, da ga ne imenujem, koji je stranac i koji oblati tako našu zemlju i dešavanja. To kao da ‘samo u Srbiji ima’. Sad bih ga pitao: igrao je za Izrael, je l’ smeo to da kaže u Izraelu? Da li bi tamo napustio teren? – kazao je Dragiša Binić tokom gostovanja na televiziji „K1“.

On je istakao da igrači stranih nacionalnosti moraju poštovati pravila i kulturu zemlje u kojoj igraju, te da je važno očuvati integritet srpskog fudbala.

Ne smemo da potcenjujemo sebe. Ti si ovde stranac, igraš po pravilima našim, ako ti ne valja… Da li igra po srpskim ili svetskim pravilima? Naša koja su usklađena sa svetskim – dodao je bivši fudbaler Crvene zvezde koji je istakao da Zvezda ima bolju ekipu i da je morala ubedljivije da pobedi Partizan.

Binić je takođe naglasio da je važno da sudjenje bude korektno na narednoj utakmici, izražavajući uverenje da će Partizan ipak igrati u polufinalu Kupa Srbije.

Ma, mora Partizan da dođe na utakmicu. Prvo je rukovodstvo reklo da neće doći, pa su navijači tražili od igrača… Nema tu ubedljive situacije zašto neće, moraš da imaš nešto konkretnije. Daj da reagujemo ko je pogrešio i tu se baci akcenat. Pa nisu pogrešili igrači Zvezde što su dobili, kao i da je bilo obrnuto – kazao je Binić i potom zaključio: – Ja bih im rekao, birajte sudiju. Nema ljutnje. Na terenu, videćemo ko je bolji.

Podsetimo, polufinale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se u sredu od 19 časova na stadionu „Rajko Mitić“. U slučaju nerešenog ishoda, odmah se izvode penali.

204
40
10 Komentara
  1. Šta je pesnik hteo da kaže? Ne sme igrač Partizana da priča, ili..?kao, stranac je. Koliko naših igraju u inostranstvu, pričaju, kritikuju, hvale. Sem toga, Natho ima i naše državljanstvo. Sloboda govora, ima li je.

    2
    5
    Odgovori
  2. Hahaha Binić! Živim u kraju odakle je Binić, svi znaju ko je on. Kada takav čovek drži moralne pridike znači da smo dotakli dno. A možda Natho nebi ni imao razlog da ovako nešto kaže u Izraelu, „gospodine Biću“.

    4
    9
    Odgovori
  3. Šta reči za čoveka koji je igrao i bavio se tim sporttom za koga igraš i ko te plača nemoraš da ih voliš ali moraš da poštuješ tanjir iz koga jedeš a to je trenutno Srpski nije ni Zvezdin ni Partizanov nego samo NAŠ KOME SE NE SVIĐA SRETAN PUT I JOŠ BOLJE lajanje a ne igranje ako to može ali neče da može zna se ko kosi a ko vodu nosi bravo BINE MAJSTORE

    9
    5
    Odgovori
  4. Bas volim ove sto zele kao nesto da pametuju a ustvari ne vide dalje od nosa i nemaju pojma da tamo nije rezim vec demokratija i pravo slobode misljenja svakog coveka.

    2
    8
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter