0
Fudbal

FOTO: FSS

PIKSI JE USPEO: Incijativa selektora Srbije će doneti radikalnu promenu na Evropskom prvenstvu!

Objavljeno: 23.04.24 u 11:28

Ovo će predstavljati olakšanje za sve 

Selektor Dragan Stojković dobio je ono što je tražio – odobrenje da na predstojećem Prvenstvu Evrope svoju reprezentaciju vodi sa 26 fudbalera. Ova odluka, koja je potvrđena na sastanku Komiteta za reprezentativna takmičenja UEFA, predstavlja značajan korak ka novom pristupu u sastavima timova.

Iako odluka još nije zvanično potvrđena, britanski medij Skaj sport naglašava da će Izvršni komitet UEFA ozvaničiti ideju, možda čak i pre 22. maja, kada je zakazan sastanak. Ova inicijativa dolazi u kontekstu stabilizacije situacije sa pandemijom virusa korona, što je dovelo do revizije broja igrača u sastavima timova.

Selektori su izrazili želju za većim brojem igrača kako bi imali više opcija s obzirom na izazove klupske sezone, umor igrača i povećan rizik od povreda. Ova molba je sada uslišena, omogućavajući selektorima da maksimalno iskoriste svoj igrački kadar.

Podsetimo, svi selektori imaju rok do 7. juna da pošalju spisak igrača na koje računaju UEFA-i. Pre toga, reprezentacija Srbije će odigrati kontrolni susret sa Austrijom u Beču 4. juna, a potom gostovati u Stokholmu 8. juna kako bi se pripremila za mečeve grupne faze sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter