3
Domaći fudbal
lopta

FOTO: Starsport.rs

NAPREDAK IZBAČEN U RANG NIŽE: Veliki potresi u srpskom fudbalu, Savez se hitno oglasio!

Objavljeno: 23.04.24 u 12:54

FSS je izbacio dva kluba iz ranga u kojima se trenutno takmiče

Fudbalski Savez Beograda donosi stroge mere disciplinskim nepravilnostima klubova. Nakon što su klupski predstavnici zanemarili propozicije za takmičenje u Zonskoj ligi Beograda, odlučeno je da se Napredak iz Medoševca i Balkan iz Mirijeva isključe iz takmičenja za sezonu 2023/2024.

Ključni razlog za ovu drakonsku kaznu je nedostatak ispunjavanja propisanih uslova za takmičenje, naročito u mlađim kategorijama. Omladinska ekipa Napretka, učesnica treće lige omladinskih timova, nije odigrala dve zakazane utakmice, zbog čega je bila diskvalifikovana iz takmičenja. S obzirom na to da propozicije zahtevaju da svaki klub ima najmanje dva tima u mlađim kategorijama, a Napredak nije mogao da ispuni ovaj zahtev nakon isključenja svoje omladinske ekipe, bio je primoran na povratak u niži rang takmičenja, tačnije u Prvu beogradsku ligu.

Slična sudbina zadesila je i Balkan iz Mirijeva, koji nije uspeo da ispuni minimalne zahteve za stručni rad, a to uključuje prisustvo najmanje dve ekipe u mlađim kategorijama u redovnim takmičenjima. S obzirom na nedostatak ovih timova, Balkan je premešten u niži rang takmičenja, takođe u Prvu beogradsku ligu.

Ova odluka Fudbalskog Saveza Beograda šalje snažnu poruku klubovima da će se strogo kažnjavati svako kršenje pravila i propozicija takmičenja, a da se obezbedi integritet i fer konkurencija u srpskom fudbalu.

6
41

3 Komentara

  1. Ukoliko je omladinska ekipa FK Napretka Medoševac,odigrala 70 posto utakmica u prvenstvu treće lige omladinski klubova,pa do kraja prvenstva nije odigrala dve utakmice ili čak i vše,te neodigrane utakmice će biti registrovane 3-0 za protivnika.A ekipa Napretka će se naći na završnoj tabeli treće lige omladiski klubova.U tom slučaju klub će biti finasiski kažnjen ,a ne izbacivanjem iz zonskog stepena takmićenja.Jer u ovom slučaju ,klub je imao dve mladje selekcije,a ukoliko nije odigrao 70 posto utakmica,diciplinac je bio u pravu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter