0
Domaći fudbal

Zoe Kilian Bevis, Besim Serbecic, celebrate during the Kup Srbije season 2023/2024 quarter finals match between Radnicki 1923 v Novi Pazar at stadium Cika Daca on April 11, 2024 in Kragujevac, Serbia. (Photo by Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©)

IZ RADNIČKOG NE BRINU ZA UEFA LICENCU: „Indikativno je da baš ova vest izlazi dan pred najbitniju utakmicu“

Objavljeno: 23.04.24 u 20:46

Oglasio se sportski direktor Radničkog

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donela je odluku o dodeli licenci za takmičenja u organizaciji UEFA klubovima koji su se prijavili za postupak licenciranja za sezonu 2024/2025, a među njima se nije našao Radnički 1923 iz Kragujevca.

Ipak, to ne brine sportskog direktora kluba iz Šumadije Slavka Perovića, koji je u intervjuu za Meridian sport istakao da ne sumnja da će kragujevački klub licencu dobiti u najbržem roku.

Radnički Kragujevac je ozbiljan i organizovan klub i dobiće licencu za Evropu. Naša administracija je svu potrebnu dokumentaciju dostavila komisiji za licenciranje i pitanje dana je kada ce evropska licenca biti dobijena. To su nam potvrdili i generalni sekretar saveza kao i komesar za licenciranje tako da je to gotova stvar – rekao je Perović.

Četa Feđe Dudića svakodnevno piše klupsku istoriju, a vlasnik titule najprijatnijeg iznenađenja Superlige u sredu će “preko” Vojvodine pokušati da se domogne finala Kupa Srbije.

Indikativno je da baš ova vest izlazi dan pred najbitniju utakmicu u istoriji kragujevačkog fudbala ali sam siguran da ona neće uticati na naše igrače, oni su snaga ovog kluba i znam da će im ovakve stvari probuditi još više strasti da ne samo ostanu upisani zlatnim slovima u Kragujevačku istoriju nego da ispišu svoju besmrtnost u gradu Kragujevcu. Sutra je jako bitan dan, traži se karta više i atmosfera i energija na stadionu će biti nezaboravni – ističe Perović i dodaje:

Slavko Perović (FOTO: Starsport)

–  Vojvodinu veoma poštujemo kao klub, mislimo da imaju jedan on najboljih timova u ligi i sigurno da imaju naš pun respekt. Naši momci rade dobro, na svakom treningu i svakoj utakmici pokazuju dosta toga što fudbal čini lepim i mi se trudimo da se fokusiramo na sebe, i da uz puno rada i odricanja uz podršku i energiju ljudi sa tribina nastavimo sa dobrim igrama i da na kraju vidimo koji su krajnji dometi ove generacije.

Efikasnost, ali i lepršava igra, pogurali su Kragujevčane u gornji dom elite, a Crveni đavoli neprestano sanjaju o Evropi na “Čika Dači”.

Borba za Evropu kako kroz kup tako i kroz prvenstvo ce biti jako teška, pošto se borimo sa klubovima koji imaju vise iskustva u tome nego mi ali nam naše snove niko ne moze oduzeti. Snovi se ispusuju u narednih mesec dana počevši od sutra, a ja obema ekipa zelim jednu dobru i kvalitetnu utakmicu u jednoj nezaboravnoj atmosveri. Ukoliko Radnički na kraju ostvari san i izbori se za učešće u Evropi, licenca sigurno neće predstavljati problem – zaključio je Slavko Perović razgovor za Meridian sport. 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter