0
Domaći fudbal

Feđa Dudić (FOTO: Starsport)

DUDIĆ ŠOKIRAN: Trener Radničkog besan zbog bizarnog pravila u srpskom fudbalu!

Objavljeno: 21.04.24 u 18:34

Problem koji zahteva ozbiljnu reviziju…

Feđa Dudić, poznat po svojoj sposobnosti da ispiše istoriju klupskog fudbala, još jednom je ostvario impresivan uspeh. Nakon što je uspešno odveo Velež u Evropu i doneo im trofej nakon tri decenije, Dudić sada ima iste ambicije i sa ekipom Radničkog iz Kragujevca.

Ovaj vrsni strateg je ostvario veliki korak ka plasmanu na evropsku scenu, što bi bilo istorijsko dostignuće za klub, u subotu kada je Radnički 1923 pobedio Čukarički u izuzetno uzbudljivoj utakmici rezultatom 4:3.

– Ova utakmica će biti upamćena kao visoko intenzivna. Čukarički je mogao da pobedi, ali smo uspeli da diktiramo tempo do četvrtog gola. Ovo je velika pobeda, naročito imajući u vidu važnost utakmice i probleme koje smo imali danas – izjavio je Dudić nakon meča.

Međutim, Dudić nije propustio priliku da izrazi svoje nezadovoljstvo nekim aspektima srpskog klupskog fudbala, posebno pravilom koje sprečava određene igrače da nastupaju za svoje nove klubove.

– Pravilo po kojem Vidosavljević nema pravo igrati je nepravedno i neviđeno. Ovo je problem koji zahteva ozbiljnu reviziju – naglasio je Dudić.

Sa četvrtim mestom u ligi koje vodi ka evropskim takmičenjima, kao i dobrim rezultatima u Kupu Srbije, Radnički se nalazi na dobrom putu da ostvari svoje evropske ambicije. Dudić i njegov tim se sada spremaju za susret protiv Vojvodine u polufinalu Kupa, gde se nadaju velikoj podršci sa tribina.

– Dolazak navijača bi nam mnogo značio. Iako imamo ograničen broj igrača, ne odustajemo. Nadam se da će naša sezona biti zlatnim slovima upisana u istoriju Kragujevca – poručio je Dudić, jedini bosanskohercegovački trener koji uspešno deluje u regionu.

5
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter