0
Evropske lige
FK Real Madrid

FOTO: Twitter/@realmadrid

BELINGEM SRUŠIO BARSELONU: Real pobedom u El Klasiku praktično rešio pitanje šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.24 u 23:33

Treba čudo da se desi da Real ne osvoji titulu

Fudbaleri Real Madrida ostvarili su impresivnu pobedu nad Barselonom rezultatom 3:2 u 299. „El klasiku“, donoseći veliki preokret i uzbuđenje na stadion „Bernabeu“.

Utakmica je započela u korist Barselone, koja je povela već u šestom minutu golom Andreasa Kristensena nakon kornera koji je izveo Rafinja. Međutim, Real Madrid nije dugo dozvoljavao Kataloncima da zadrže prednost. Samo dva minuta kasnije, Vinisijus je iz penala izjednačio rezultat nakon faula nad Lukasom Vaskezom.

Nakon toga, Real Madrid je preuzeo inicijativu, ali je morao da se suoči sa opasnim napadima Barselone, posebno od strane Jamala. Uprkos odlasku Frenkija de Jonga zbog povrede, Barsa je uspela da ponovo dođe do vođstva preko Fermina Lopeza u drugom poluvremenu.

Međutim, Real Madrid nije odustajao. Vinisijus je još jednom bio ključan, asistirajući Lukasu Vaskezu za izjednačujući gol u 73. minutu. A onda, u nadoknadi vremena, junak večeri postao je Englez Džud Belingem, postigavši gol za pobedu Real Madrida i erupciju oduševljenja na tribinama stadiona „Bernabeu“.

Ova pobeda donosi Real Madridu veliku prednost u trci za titulu, sa čak 11 bodova više od Barselone, čime je šampionska trka praktično rešena u korist „Kraljevskog kluba“. Ovaj spektakularni „El klasiko“ definitivno će ostati upamćen po uzbuđenju i preokretu koji je doneo Real Madrid.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter