0
Košarka
Željko Obradović

FOTO: Starsport

ŽELJKO PONOVO U ZELENOM: Obradović obukao dres ekipe koja je godinama mučila njegov Partizan! (FOTO)

Objavljeno: 19.04.24 u 14:07

Željko Obradović je doneo trofej prvaka Evrope pet ekipa, a sada se prisetio slavnih dana sa jednom od njih

Željko Obradović je svoju trenersku karijeru započeo odmah po završetku uspešne igračke karijere 1992. Prvu sezonu na klupi Partizana  sa doskorašnjim saigračima okitio je najvrednijim trofejem prvaka Evrope.

Podsećamo, tada mlada ekipa Partizana predvođena Đorđevićem i Danilovićem iznenadila mnoge i popela se na vrh Evrope. Usled sankcija koje su usledile Partizan nije imao priliku 1993. da brani trofej, te je na kraju sezone Željko krenuo put Badalone.

Popularni Žoc je u Huventudu u jednoj sezoni klub doveo do prvog trofeja Evrolige, a svog drugog. Ponovo posle 32. godine je „obukao dres“ ekipe iz Badalone.

Huventud je na društvenim mrežama objavio sliku Željka i njegovog dugogodišnjeg asistenta Đozepa Marije Iskireda. Pored Partizana i Huventuda, Željko je do trona Evrope dolazio i sa Real Madridom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom.

https://twitter.com/Penya1930/status/1781019864838336701

 

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter