0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@ManCity

OTKRIVENA POZADINA SKANDALA: Evo zbog čega su navijači Mančester sitija zviždali himni Lige šampiona!

Objavljeno: 18.04.24 u 09:33

Siti nije uspeo da eliminiše najtrofejniji klub u Evropi

Real Madrid plasirao se u polufinale Lige šampiona posle zapažene pobede nad Mančester sitijem, odlučeno boljim izvođenjem penala.

Ovo je prvi put od sezone 2004/05 da su penali rešili ishod četvrtfinala Lige šampiona, a takođe je i prvi put da je Mančester siti poražen na penale. Prethodna tri puta „građani“ su prošli dalje. Prva utakmica završena je rezultatom 3:3.

Iako je sam meč obeležio odličan fudbal, pažnju su privukli i navijači uoči samog meča. Tokom izvođenja himne Lige šampiona, navijači su zviždali sa tribina. Ovo je postao standardni ritual za navijače Sitija u poslednjih deset godina.

Ovi zvižduci su počeli nakon rasističkih povika upućenih bivšem igraču Sitija Mariju Baloteliju pre 12 godina. Tada su ga navijači Porta vređali, a portugalski klub kažnjen sa 20.000 evra. Nakon toga, fudbaleri Sitija su na meču protiv Sportinga kasnili na teren 30 sekundi, zbog čega je klub kažnjen sa 30 hiljada evra.

Zviždanje je počelo nakon te kazne i nastavilo se, čak i pojačano, nakon što je UEFA kaznila Siti sa skoro 60 miliona evra zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Pep Gvardiola je nekoliko puta komentarisao zvižduke i izrazio nadu da će se oni vremenom smanjiti.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter