0
Košarka
Nikola Jokić

Nikola Jokić (FOTO: Denver Nuggets/X)

OTKRIVENA DENVEROVA TAJNA: Vlasnik Nagetsa otkrio zašto su zadržali Jokića umesto Nurkića! (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.24 u 10:13

Jokić je izabran ispred Bosanca

Vlasnik Denver Nagetsa Džoš Kronke otkrio je razloge zbog kojih je klub odlučio da umesto Jusufa Nurkića da šansu Nikoli Jokiću.

Jokić je godinama bio jedan od najdominantnijih igrača u NBA ligi. Sa dve osvojene titule MVP-a, prošle sezone doneo je Denver Nagetsima prvo prvenstvo u istoriji franšize, a trenutno je u trci za treću MVP nagradu.

Postao je prava superzvezda, cenjen zbog svojih neverovatnih košarkaških veština – izuzetno visokog košarkaškog koeficijenta inteligencije, sjajne vizije igre i preciznog šutiranja. Jokić je postao simbol promene u načinu igranja košarke, poredeći sebe sa legendama poput Džordana, Birda, Džabara i Brajanta.

Ipak, odluka da se izabere Jokić umesto Nurkića nije bila laka. Kroenke je otkrio da su ljudi u Denveru prepoznali Jokićev talenat nakon što su mu dali šansu da se dokaže.

Priča je smešna, ako vam neko kaže da je tada znao, laže – rekao je Kroenke.

Sećam se kada su mi Tim Koneli i Arturas Karnišovas rekli da postoji momak koga treba da pogledam. Rekli su mi da želi da ostane još godinu dana u Evropi. Tada smo želeli što više mladih igrača. Pokazali su mi snimak. , nosio je dres u nekoj roze boji, uopšte nije mogao da skoči, ali je tako lako uhvatio loptu, bilo je očigledno da mu je košarkaški koeficijent inteligencije bio veći od svih ostalih. Došao je u leto 2015.

U to vreme dominirali su Golden Stejt Voriorsi, a trend je bio da se igra sa manjim peticama. Klub nije mogao da igra istovremeno sa Jokićem i Nurkićem, što je dovelo do teške odluke.

Nurkiću je istekao ugovor, a analitičari su analizirali brojke i poređenja. Zatim je usledilo poređenje na osnovu brojki u drugoj sezoni. Razlika je bila samo u godinama, ali je drugi igrač imao bolje brojke u svim kategorijama. To drugi igrač je bio Lari Bird. To je bilo neverovatno.

I tako je Jokić izabran.

Onda smo se svi pogledali… Kada pogledate dug vremenski period, vidite kako to utiče na igru. Bilo je to prve nedelje decembra, rekao sam Timu da ako moramo da biramo između ta dva od njih, da bi Nikolu ubacio u tim, Jokić je nekoliko večeri zaigrao u startnoj petorci i više je nije napustio.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter