1
Košarka
Aleksej Pokusevski

Aleksej Pokusevski Grcka - Srbija, Akropolis kup, prijateljska kosarkaska utakmica, Serbia - Greece friendly basketball game 8.8.2023.Atina, Grcka foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MICIĆ NIJE JEDINI: Pokuševski već razmišlja o Parizu i Olimpijskim igrama!

Objavljeno: 18.04.24 u 09:55

Pokuševski čeka poziv selektora Pešića

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski proveo je turbulentnu sezonu u NBA ligi, prelazeći iz Oklahome u ekipu Šarlota kako bi dobio više minuta i mogao da pokaže svoj potencijal.

Sa završetkom NBA sezone, Pokuševski se sada okreće Olimpijskim igrama u Parizu, izražavajući veliku želju da zaigra za košarkašku reprezentaciju Srbije.

Izuzetno sam motivisan da igram za reprezentaciju i nadam se da ću imati priliku da se izborim za mesto u timu – rekao je Pokuševski za „Mozzart sport“.

Iako nije bio deo tima Srbije ranije, sada se nada pozivu selektora Svetislava Pešića.

To je naravno odluka selektora, ali ja sam spreman i motivisan da dam sve od sebe i budem deo tima – istakao je Pokuševski.

Košarkaška reprezentacija Srbije će se na Olimpijskim igrama u Parizu takmičiti u grupi C zajedno sa SAD-om, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku.

Pokuševski vidi SAD i Kanadu kao glavne favorite na Olimpijskim igrama, ali veruje da Srbija može da se izbori sa njima.

Kao i uvek, Amerika je jedan od favorita, a tu je i Kanada koja ima jak tim. Verujem da se i mi možemo nositi sa njima – izjavio je Pokuševski.

Što se tiče budućnosti, Pokuševski ostaje u NBA ligi, ali ne isključuje mogućnost povratka u Evropu.

U ovom trenutku sam fokusiran na NBA, ali uvek razmišljam o svim opcijama i donosim odluke kada dođe vreme, na miru i sa jasnim stavom – zaključio je Pokuševski.

4
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter