0
Košarka
Nikola Jović

Nikola Jović (FOTO: Miami HEAT/X)

JOVIĆ I MAJAMI ISPUSTILI +14: Filadelfija režirala čudo i naterala Hite da igraju popravni! (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.24 u 08:34

Majami mora da igra popravni meč

U dramatičnom okršaju punom preokreta, Filadelfija Seventisiksersi su obezbedili mesto u plej-in fazi NBA nakon što su rezultatom 105:105 „eliminisali” prošlogodišnjeg učesnika velikog NBA finala Majami Hit. Ekipa iz Pensilvanije je uspela da nadoknadi zaostatak od 14 poena i stigne do pobede nad Hitom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džoel Embiid, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 23 poena i 15 skokova, dok je Nikola Batum dodao 20 poena. Na strani gubitnika najviše poena postigao je Tajler Hiro sa 25, dok je Džimi Batler dodao 19 poena. Srpski reprezentativac Nikola Jović odigrao je 14 minuta, postigao je pet poena i pet asistencija.

U prvom poluvremenu dominirao je Majami, koji je forsirao zonsku odbranu što je stvorilo probleme Seventisiksersima. Ipak, u drugom poluvremenu usledilo je „buđenje” Filadelfije. Džoel Embiid se istakao igrom, dok je uloga junaka pripala Nikolasu Batumu, koji je pored odličnog ofanzivnog učinka pružio i ključne defanzivne akcije, uključujući i blokadu šuta za tri poena Tajlera Heroa 26 sekundi pre kraja.

Ovom pobedom Filadelfija je obezbedila sedmo mesto na Istoku, a u plej-ofu će u prvom kolu odmeriti snage sa Njujork Niksima. S druge strane, poraz je dao još jednu šansu Majami Hitu da se bori za osmo mesto, pa će se u narednom kolu sastati sa Čikago Bulsima.

Prva utakmica između Niksa i Seventisiksersa na programu je u subotu u Medison Skver Gardenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter