0
Košarka
Džoel Embid

FOTO: Twitter/@sixers

EMBIDU SAMO STALO DO TROFEJA: Pljunuo na rodnu zemlju, dao obećanje drugima, a sada će igrati za treće!

Objavljeno: 18.04.24 u 15:34

Embid gleda samo sebe i baš ga briga za njegove ljude

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid je u središtu pažnje nakon što je odlučio da na Olimpijskim igrama u Parizu nosi dres Sjedinjenih Američkih Država, iako je ranije obećao francuskom predsedniku Emanuelu Makronu da će igrati za tim Francuske.

Embid, koji je rođen u Kamerunu, imao je mogućnost da predstavlja svoju rodnu zemlju, ali je umesto toga izabrao da igra za SAD. Njegova odluka izazvala je kontroverze i razočaranje, posebno u Kamerunu, gde je mnogima bilo važno da vidi jednog od svojih najboljih košarkaša na internacionalnoj sceni.

Pismo koje je Embid poslao Makronu, a koje je objavio „RMC Sport“, otkriva da je Embid ranije izrazio želju da postane „naturalizovani“ igrač Francuske kako bi mogao da igra za njihov nacionalni tim. Međutim, njegova konačna odluka da igra za SAD izazvala je razočaranje među mnogima koji su se nadali da će ga videti u drugačijem svetlu.

Embid se sada nalazi na spisku od 12 igrača koji će predstavljati Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama u Parizu, ali njegova odluka izaziva podeljena mišljenja i postavlja pitanje prioriteta i lojalnosti u svetu sporta.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter