0
Košarka
bogdan bogdanović

FOTO: Atlanta Hawks/X

BOGDAN ZAVRŠIO SEZONU: Čikago Bulsi eliminisali Atlanta Hokse iz borbe za plej-of! (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.24 u 08:17

Nije uspela ekipa kapitena Srbije da se izbori za plasman

Čikago Buls dominirali su na svom terenu i sigurno pobedili Atlantu Hoks rezultatom 131:116, osiguravajući nastavak svoje borbe za plej-of u NBA ligi. Bulsi su kontrolisali tok meča od samog početka, ostvarili važnu pobedu i zakazali duel za osmo mesto sa Majamijem, koji je poražen od Filadelfija Seventisiksersa u susretu sedmoplasiranih i osmoplasiranih ekipa Istoka.

Atlantin niz poraza predstavlja jasan pokazatelj loše forme celog tima, koji nije uspeo da se izbori za plej-of. Za srpskog košarkaša, Bogdana Bogdanovića, koji je bio jedna od retkih svetlih tačaka tima tokom regularnog dela sezone, sezona je završena, i on sada može da započne svoj odmor.

U ekipi Atlante, najefikasniji igrač bio je Marej sa 30 poena, prate ga Kapela sa 22 poena i Bogdanović sa 21 poenom, pet skokova i tri asistencije.

Već na početku meča, Čikago je pokazao odlučnost da izađe kao pobednik. Domaći tim je u prvoj četvrtini ostvario značajnu prednost, postigavši 40 poena dok je primio samo 22. Ni u drugom delu igre situacija se nije promenila. Atlanta je pokušala da smanji zaostatak, ali nije uspela da preokrene rezultat u svoju korist.

Na poluvremenu je rezultat bio 73:67 u korist Čikaga, a domaći tim je nastavio sa napornom igrom u drugom poluvremenu, stvarajući dvocifrenu prednost koja je na tri minuta do kraja iznosila 125:103. Krajnji ishod meča nije bio neizvestan, a Čikago Buls su rutinski ostvarili pobedu nad Atlantom, spremajući se za susret sa Majamijem. Nakon tog meča, biće poznato ko će se boriti protiv prvoplasiranog tima Istoka, Boston Seltiksa, u plej-ofu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter